Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 6 november 2008

Kristdemokraterna och äktenskapet. Del II

Av Åke Johnson - 6 november 2008 09:37


  Om jag nu förstog nyheterna rätt i går så gav inte kd med sig i äktenskapsfrågan beträffande kyrklig vigsel för samkönade . Bra tycker jag. Har de nu den åsikten så skall de stå fast vid den. Det hedrar dom på något vis att de står fast vid sin åsikt.

Att man skall kunna kompromissa det är en sak. Allianspartierna får nog kompromissa så det förslår kan jag tänka mig i deras arbete och kunna presentera ett förslag.


Men den här frågan om äktenskap är hela fundamentet för kd. Därför tycker jag att de hade kurage att sätta ner foten. Om jag nu förstog nyheten i går rätt, vill säga.


Att jag har en annan åsikt i den här frågan är en helt annan historia.




 
 
Sanna

Sanna

6 november 2008 13:34

Det här är ju en så känslig fråga och homosexualiteten bara ökar omkring oss. För en som jag känns detta inte helt bra och måste ju trots allt tilläggas att det inte handlar om människan som så utan om det sätt vi andra ska acceptera bara för att läggningen är annorlunda hos en del. Först skulle vi acceptera homosexualiteten och sedan giftemålen och nu adoptionerna av barn. Det räcker inte med att man accepterar läggningen. Ger man lillfingret...du vet så är snart hela handen borta. Tycker också att partier ska stå enade i sina åsikter oavsett hur utvecklingen ser ut runt om. // Ha en bra pannkake-torsdag på dig också!

http://sancha.bloggagratis.se

 
mj

mj

6 november 2008 19:00

Ger man lillfingret....men herregud! Vad är det för åsikt. Sanna du talar som "vi och dom", jag kan inte alls förstå det. Om någon i din omgivning skulle visa sig vara homosexuell, då känner du dig präktig för att du accepterar det, eller?
Ofattbar inställning enligt mig. Borde jag tycka sämre om mitt barn om det visar sig att han eller hon inte är hetro. För mig är ALLA människor lika mycket värda oavsett religion, sexuell läggning eller hudfärg. Det känns väldigt förlegat då jag hör någon tala om homosexualitet som något som ökar...som att det skulle vara en sjukdom!
Skönt att du Skånepågen har en helt annan åsikt än KD i den här frågan. Om jag tolkar dig rätt så är du för vigsel för samkönade?

http://mj.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

6 november 2008 20:46

Till sign mj! Jag har en homosexuell i släkten och jag är inte specidellt präktig och har svårt att acceptera det också. Jag lider med det ofödda barnet och på det sätt det tillkommit. Så tro inte att du vet allt och ödmjukhet går före fall innan du dömer folk som du inte känner här!

http://sancha.bloggagratis.se

 
mj

mj

6 november 2008 20:50

Sanna, jag har inte dömt någon. Jag tycker din åsikt är felaktig, du säger ju faktiskt: Ger man lillfingret osv. Din åsikt är att homosexuella inte ska ha samma rätt som andra, har jag missuppfattat det?

http://mj.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards