Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 12 mars 2017

Sverige har alltid varit ett generöst land att komma till.

Av Åke Johnson - 12 mars 2017 11:59

Vi lever i en orolig värld, men lever i ett Sverige som fungerar för de allra flesta. Men allt är naturligtvis inte som det ska i vårt land, då skulle vi inte få rapporter nästan dagligen om dödsskjutningar och gängkriminalitet, upplopp och brända bilar o s v.

Jag gissar att ledande politiker brottas med frågan ”hur löser vi problemet”. Har situationen i de så kallade ”högriskområdena” i våra storstäder blivit allt för svåra för att hantera? Med andra ord, har det gått för långt för att kunna lösa frågan! Det är ju ändå barn, ungdomar och vuxna personer vi pratar om. Men politiken kan knappast kasta in handduken och strunta i problematiken, eller för den skull mörka. För det har man gjort tillräckligt länge.


Sverige har alltid varit ett generöst land att komma till. Vi har tagit hand om människor som är på flykt från krig och förtryck. Men sen då? Det är här som jag tror problemet uppstår. Under årtionden har man inte brytt sig om dessa människor som placerats i lägenheter i t. ex. Rosengård, Rinkeby, Akalla, Husby o s v. Integrationen till det Svenska samhället har inte fungerat. Jag tror inte att det har fungerat riktigt rätt sedan arbetskraftsinvandringen skedde på 50 och 60 talen, men då var situationen en helt annan i Sverige.


Är det då invandrarnas fel att det ser ut som det gör i dag i vårt land? Naturligtvis inte är mitt spontana svar. Det måste vara politikens fel som låtit det gått för långt. Alla människor måste få en chans till ett värdigt liv. Politiken måste ge verktygen, människan själv måste vilja leva efter lagar och förordningar som råder. Det ska aldrig vara acceptabelt att leva av kriminella handlingar. Alla som är i arbetsför ålder måste kunna försörja sig själva och sin eventuella familj.


Låt välutbildade invandrare få någon typ av gräddfil in på den svenska arbetsmarknaden efter avslutad SFI. Vissa branscher skriker efter arbetskraft. Men det finns också unga med lägre kunskapsbank, de måste också beredas plats till utbildning eller någon typ av enklare jobb. Tack LO som tydligen anammat detta.


Att det Svenska samhället inte var beredda på den invasion av flyktingar som skedde 2015 är uppenbart. En lärdom som både var och är en läxa för de styrande.  


  


 
 
Lena

Lena

15 mars 2017 23:59

Visst är det så! att integration är ett måste! tyvärr funkar det inte i våra större samhällen, & då blir det inte bra för någon...

Har ni fått fram husbilen för säsongen ännu?? här planeras en första minitripp till Påsk, eventuellt ;)

Må så gott i vårvädret! :))

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

17 mars 2017 00:15

Skoj att du är tillbaka!
Ja du, hur har allt det här blivit så illa på så kort tid....
Vi tänker lika märker jag och antar att vi också är lika besvikna på hur samhället har sjunkit till bottennivå på vissa platser. Värre lär det bli tror jag om inget snabbt görs åt detta.
Visst är det svårt att bara sitta på händerna och inte kunna göra något?!
Vovven min mår så där och han är gammal nu (15,3 år) och vi pratade senast idag om hur vi ska göra och om och när det är dags. Han börjar tackla av att kunna gå ordentligt och vill helst vara hemma. Äter bra och har ingen värk. Så svårt att ta ställning.

Ja snart är det vår och snart är det dags att hämta hem husbilen. Vi kollar lite på nya husbilar också och har besökt några st bildaffärer. Får se hur det blir med det!

Ha det bäst och vi hörs!
/Sanna

http://sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se