Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 12 november 2011

Varg i Skåne????

Av Åke Johnson - 12 november 2011 10:30

   

Det räcker väl att vi har grisar i varje skogsparti här nere i Skåne. Nä, det tyckte inte den här vargen som vandrat runt i norra delen av Skåne och södra delen av Småland.

Men måhända är vargen smart. För i Småland lever den farligt. För där får man skjuta den medans i Skåneland kan den vandra eller springa som den vill utan fara för livet.


Som ett brev på posten så är det höga diskussioner betr. vargens vara eller inte vara. Speciellt bland fårbönderna i norra Skåne.

Det var en bonde som menade att vargen skulle fångas in och släppas lös på Hötorget i Sthlm. Han sa att 08orna vurmar för vargen och då kan dom också ha den.

Nu kommer jag inte ihåg hur många får som hade fått sätta livet till p g a vargens framfart. Men en hel del var det.

Ja, olika intressekonflikter står mot varandra i denna fråga. Själv är jag kluven. Sann djurvän är jag, men vill jag ha en varg i ”vår” skog där vi promenerar med vovven. Jag tycker kanske att det räcker med grisarna som ger avtryck i naturen.

Men att möta en gris öga mot öga är nog tämligen sällsynt så också om vargen skulle vara här nere. Men jag förstår fårbönderna och deras oro. Det är ju deras levebröd som går åt.


  

 
 
Ingen bild

Titti

12 november 2011 14:18

Högst ointelligent uttalande för att komma från en bonde!
Jag har däremot all respekt för djurägares oro för sin fyrfotingar. Ingen vill se sina djur bli rädda och lida.
varg kan man stängsla på ett bra sätt mot. Jag tror t.o.m att man kan få bidrag till sådana stängsel.
Vildsvin är för stora bytesdjur för varg, annars hade ju den saken varit fixad...

 
Lena

Lena

12 november 2011 18:23

Varg ja, verkligen en känslig fråg! fast jag trodde verkligen inte ni hade vargar ända nere i Skåne!?
Vi hade vag in på knuten förra vintern, gick på grusvägen utanför gården, tog ett rådjur i utkanten av byn... men under vår/sommar/höst tror jag dom håller sej aningen mer i skogen.
Läste i vår lokaltidning för 3 veckor sedan, en Jägare släppte sin jakthuns utanför Falun mot Gryksbo, efter 20 min. ett skall, sedan var hunden ihjälbiten & halvt uppäten när jägaren kom frammm, dagen efter, en jakthund släpptes utanför Falun mot Enviken, 30 min. ett skall & så var den åxå ihjälbiten...
Vi har åxå ett stort revir en liten bit bort från oss, så tyvärr, trots att jag är en skogsmulle, har jag fått stor respekt för mina älskade vidder...:( känner inte samma njutning längre, är hela tiden observant osv. när jag har hundarna med mej, är jag ensam är jag helt orädd! men ensam åker jag sällan till skogs, blir lixom inte så när jag har hundarna som vill följa♥
Många är åxå fårägarna som får sina får ihjälbitna, men man får för den skull INTE skjuta vargen! här i Dalarna är dom "heliga"...?
Önskar en fin helg! från ett rått & kallt Dalarna! /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Oldmolly

Oldmolly

12 november 2011 19:21

Möta en gris (vildsvin) öga mot öga har jag gjort massor av gånger. Om man skriker, viftar med armarna och springer rakt emot dem, så sticker de som en avlöning. Jag har aldrig möt någon som gått emot mig efter ett sådant bemötande och då har jag bott mitt i vildsvins- Mecka, nämligen Nynäshamn. Där har de till och med varningsskyltar längs vägen med grisar.
Har även använt samma metod mot älgmamma med kalv. Samma där, de sticker genast. Vem vill möta en galen kvinna?
Befriande att äntligen läsa en som har en varierad syn på vargen. De allra flesta är antingen 100% för eller emot. Jag tror nog att man ändå ska se både fördelar och nackdelar samt ta hänsyn till bådas synpunkter.

http://oldmolly.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards