Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2010

Några reflektioner

Av Åke Johnson - 5 oktober 2010 17:45

Att vi lever i en orolig värld, det har vi nog tyvärr vant oss vid. Krig och elände förekommer hela tiden på vårt klot. Grunden till alla konflikter är säkert olika. Men tyvärr är nog religionen en stor bov i dramat. Märkligt egentligen. Varför kan vi inte acceptera varandras religioner.


Just nu accelererar terrorhotet i Europa. Olustigt, bedrövligt tycker jag att det är. Oavsett syfte, varför ska oskyldiga människor bli drabbade. Att leva i Europas större städer under detta hot, måste vara som än mardröm.

Någon kanske säger, ”men så har det alltid varit, oskyldiga har genom århundraden fått sätta livet till”. Man kan ju undra, har inte mänskligheten lärt sig något ?

Att förtryck leder till mera våld tror jag på. Den slagne vill resa sig och ta revansch. Hur ska man då lösa det här.

En sak tror jag fullt och fast på. Den rika världen måste ta sitt ansvar och utrota fattigdomen i tredje världen.

Detta krig mot terrorn som pågått under så många år, har det hjälpt ? Jag tror inte det. Våld skapar bara mera våld.


Det pågår en fredsprocess mellan Israel och Palestinas folk. Såg i tidningen att förhandlingarna går trögt. Hur många gånger har inte dess ledare försökt skapa fred i detta område. Varför kan inte förnuft råda.


Sverigedemokraterna är nu i vår riksdag. Dax nu för det politiska etablissemanget att agera. Man kan inte frysa ut, nonchalera människor även om man inte håller med deras åsikter. Vi lever i ett land med en mängd friheter. Bland annat får vi rösta på vilket parti vi vill. Då måste ALLA spela med i spelet och följa reglerna. SD, Sveriges tredje största parti. Det låter det. Även om SD inte är så stora just nu så kan de bli större. Det är verkligen dax för de äldre etablerade partierna att börja agera. Sätt dem på prov ! Prata med dom ! Sätt dom på pottan om så behövs. Att tiga ihjäl frågor går inte, bubblan spricker. Att jämförs SD med Ny demokrati går inte. SD har mer på fötterna än vad de hade när de kom in Riksdagen. Framför allt, nu är det 2010 och inte Sverige i 1990 talet.

Oerhört mycket har hänt under dessa 10 år. Glöm inte det Reinfeldt, Sahlin och ni andra.


    



 
 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

5 oktober 2010 17:52

Pratar "rätt så ofta" om sådant med mina föräldrar och de "tänker och ser realistiskt" på detta. Kanske för de har varit med en tid, är födda på 20-talet båda två./ Har själv varit i Israel och vår guide sa när han läste i Bergspredikan att "det flöt blod även på Jesu tid"!! Pga. sjukdom kan en verklighetsuppfattning förändras men annars går det ju inte att vara rädd jämt. Har tagit mig ur en del jobbiga situationer både i Sverige och utomlands, inte pga. krig och hot men annat. Det har ALLTID varit oroligt, det ÄR sant, men numera "bombarderas" vi av allt via tv, radio,tidningar etc.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Titti

5 oktober 2010 21:26

Fenomen som SD inträffar när våra folkvalda inte är tydliga nog om avsikterna med flyktingar/invandrare, tror jag.
Samt att de som tas emot inte får jobb/sysselsättning genast utan får gå och vänta (dvs. i folks ögon "slå dank")i sju evigheter på ev. uppehållstillstånd.
Egentligen är det helt horribelt att folk ska tvingas fly från sina hemländer, hjälpen borde ges där de är.
Fast det har väl inte funkat så bra det heller...

Religionerna är en välsignelse för en del och en katastrof för andra. De flesta religiösa ledarna är inga bra förebilder, snarare fanatiska och maktfullkomliga . Detta gäller även inom svenska kyrkan. :(
Men visst finns det pärlor också! :)

 
Sanna

Sanna

6 oktober 2010 14:14

När det gäller SD så vet du att jag tycker precis likadant och att man moget måste öppna ögonen istället för att som småbarn vända dem ryggen till.

Det andra när det gäller andra länder och hur terrorism uppstår etc är ju en balansgång mellan fattiga och rika. De fattiga får ju inte en chans att använda hjärnan i skolarbete och de har ju ingen framtid med arbeten i deras länder. De lever som grannen bredvid. Mat för dagen och lättluradde dras de med i den kriminella verksamheten oavsett det gäller tjuvaktigheter eller terrorismens vagga. Det är säkert något stort för dem detta att bli delaktiga och att religionen står som främsta centrum i deras handlingar är ju också ett faktum trots att de inte lärt sig läsa, tolka kornen rätt bl a. Så fattigdomen är nog precis som du säger det största hotet mot hela världsbilden.

....oj nu fick jag fingerkramp! *ler*

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Oldmolly

Oldmolly

6 oktober 2010 16:27

Fler reflektioner:
Terrorhot gör mig mera arg än rädd. Så här långt i alla fall. Jag blir så in i h... förbannat. Hur kan någon ta sig rätten att bara avsluta andras liv, som om de inte var värda någonting. Människor som inte har gjort dem något och som de inte känner. Grrrrrrrrrrrrr!

Jag tror att du har alldeles rätt – religionen ställer till det. Förmodligen har ” de rättrogna”, vem det nu vara må, startat flera krig än något annat. Religion är inte bara ”opium för folket”, det också det största trätoämne alla kategorier.

Tänk att något man tror på, inte något man vet, utan bara tror på, kan framkalla så mycket hat och illvilja. Och så pratar man om ”kärlek” i de flesta religioner. Ha! Nej, dra mig på en liten kärra...

http://oldmolly.bloggplatsen.se

 
Gubbfan

Gubbfan

7 oktober 2010 10:15

Nja, religionerna är nog inte själva faran. Det är snarast de kyrkor som skapats kring dem. Maktmänniskor drar sig till allt som kan ge dem makt. Makt över vilsna människor. Makt över människor som behöver en krycka eller ett par sådana där fåniga gåkäppar/stavar i livet.
Sedan må religionen komma från en massa beduinstammar i mellanöstern( judendom, kristendom och islam) från folk i USA( Milton Friedmans gäng) eller från sk vänstertankar. Religionerna går nog att leva med, men maktmänniskorna som tar sig upp via religionerna är värre.
Jo, jag jämför de vanliga religionerna med politiska trossatser!

Vad gäller SD/BSS-arna så har ju de etablerade partierna lagt ut röda mattan för dem.
Genom att skapa en uppdelning i samhället, 80% lyckade och 20% misslyckade blir det så här.
Vännen Gammelsmurfen är inne på rätt väg i sina tankar på sin blogg. Det är bara det att han drar helt galna slutsatser pga sin religionstvättade själ. Men tanken att redan Ingvar Carlsson och Göran Persson började leka med elden är nog helt riktig.
Det ruskiga är att elden redan har spritt sig i undervegitationen.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards