Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under januari 2012

Av Åke Johnson - 30 januari 2012 09:32


En ganska kylslagen helg avklarad. T o m den fyrbenta ville hellre vara inne i stugvärmen. Men ut måste vi ju, minst tre ggr/dag,  men lika snabbt in. Råkallt.

Jag har förberett för cirkeln i släktforskningen. Det är en hel del med det. Hur man ska lägga upp det hela. Är första träffen avgjord så märker man hur resten ska läggas upp. Det vill säga, hur mycket deltagarna känner till om olika saker. Vet de lite, eller vet de inget alls?

Ska bli intressant att följa Göran Hägglunds fortsatta arbete. KD är nog splittrat. Han får nog samma uppgift som Löven framöver. Att ena den stora massan. Nog så svårt.


  

Av Åke Johnson - 27 januari 2012 10:33

 

Jag tror att valet av Stefan Löfen är bra för Socialdemokraterna.

Om han håller måttet, ja det får framtiden utvisa. Något liknande skrev jag även när Håkan Juholt blev vald. Att spekulera vore ganska dumt.
Att Juholt var en bra debattör det sa jag från början och kan väl sträcka mig så långt att Stefan Löven har en lugn och stabil framtoning.

Löfen kommer att ha en stor arbetsbörda framför sig att ena viljorna i partiet. Det är nog en skillnad att leda ett fackförbund gentemot ett stort sosseparti. Men han lär vara bra på att vara ledare.
Vad jag däremot tycker är bra är att han kommer från arbetarklass. Det var ju inte så länge sedan han var svetsare på Hägglunds i Ö-vik. Som sagt framtiden utvisar.

Jag vet att vissa partikamrater här lokalt trodde på Jan Eliasson. Ett starkt namn utan tvekan. Men jag kan tycka, i detta sammanhang, att åldern är emot. Löfen har också har åldern emot sig men är dock yngre än Eliasson. Jag är inte åldersfixerad på något vis själv men tänker på att Ledaren ska attrahera unga människor i första hand i storstäderna. Det kanske är lättare med ett yngre ansikte då.
Det var skillnad förr, då röstade folk på Tage Erlander oavsett hans ålder. Men vem vet, Löven kanske blir vår nya landsfader.  
Det har blivit så nu för tiden att många, allt för många, ser till person. Inte kanske så mycket vad som står i partiprogrammet. Men framtiden får visa detta också.

Jag kan bara avsluta med, Lycka till Stefan Löven på det nya jobbet.


  

Av Åke Johnson - 25 januari 2012 10:22


Jag har fått förtroendet att leda en cirkel i Släktforskning som skall starta den 31 Januari.
Släktforskning har, men också är, en hobby som jag hållit på med i många år. Även om jag gjort ett uppehåll under ett par år nu. Men det ska bli kul att dela med sig av mina kunskaper och erfarenheter för några ”nya” släktforskare. Men det återstår att se ifall några i gruppen vill fortsätta efter genomgången studiecirkel.
Det är en hel del saker som måste stämma in för att släktforskningen ska ge resultat. En jättestor portion av tålamod och en lugn miljö är A och O för att det ska fungera.  

Annars är denna hobby en sak man kan hålla på med under mycket lång tid, rentav årtionden. Man kan jobba intensivt under en period för att sedan ta en längre paus, om så är. Materialet försvinner inte.


  

Av Åke Johnson - 23 januari 2012 09:48

Tydligen är hela Skåne täckt av is just nu. Problem i trafiken har det varit och kommer nog att förbli så. Jag hoppas snart på mildare vindar. Men inte klaga. Den här vintern har varit toppen. Ingen snö att tala om. Just nu lite snö här och där men mest is. Broddar på kanske, men jag äger inga, så det blir att smyga fram.

    

Av Åke Johnson - 22 januari 2012 11:08

Nu är spekulationerna igång, vem blir ny ledare för S ??
Man kan ju så smått undra, Vem törs ??
Kan undra hur ett CV ska se ut för det uppdraget.
Ska det bl a innehålla : Jag har aldrig gjort något fel. Då får dom nog leta länge.
Strindberg sa tidigt, ”det är synd om människan”. Han hade nog rätt.
      

Av Åke Johnson - 21 januari 2012 16:16

I dag har vi varit på rea i Simrishamn.
Jag märker att jag mer och mer köper kvalitetskläder till mig själv när det är rea. Det blir ju ungefär samma pris som normalpriset hos t ex Dressman. Jag tror ändå att jag tjänar på det.


Simrishamn är en fin liten stad även så här på vintern. Vädret var inte det bästa. Regn och snö var utlovat från SMH men det såg vi inte så mycket av fören det var dax att åka hem. Då började det och nu snöar det för fullt. Men dock snöblandat. Men fryser det på så kan det bli farligt. Bäst att hålla sig hemma nu resten av dagen.


Vi var till Fiskaffären och köpte med oss hem  nyrökt makrill och två bitar smörgåstårta till lunch. Ja bättre kan det ju knappast bli.


Åsså Juholt.
Jag har inte hört det själv, men har läst på internet att han avgår. Ja vad ska man säga. Det blev väl ohållbart för honom. Han liksom jag är inte mer än en människa och man pallar till en viss gräns.
Men som jag skrev i går, krisen i partiet är inte bara hans fel, långt därifrån.
Som det brukar heta, fortsättning följer.


 

   *********

Av Åke Johnson - 20 januari 2012 10:27

Jag pratade för någon dag sedan med min gode vän Moderaten, eller kanske ändå Högermannen, det passar nog bättre in på honom. Han har ofta sagt i våra politiska diskussioner att han känner inte riktigt igen sig i sitt parti. Så sa han också senast vi pratades vid.
Nu är jag nog benägen att säga det samma för mitt parti, Socialdemokraterna. Jag börjar att tappa fotfästet över hur ledande Sossar går ut i media och förtalar Partiordföranden o s v. Detta beteende är något helt nytt för vårt parti.
Ev kritik mot personer, kritik mot olika frågor o s v har alltid förekommit i vårt parti, men då i kretsen av de våra. Inte varken till media eller för den delen till representanter för andra partier. Det har verkligen hänt något inom partiet som för mig verkar sjukt.


Den som tror att väljarstödet enbart beror på Håkan Juholt misstar sig grovt. Det är min personliga övertygelse. Väljarstödet minskade tidigare då Juholt över huvud taget inte var påtänkt.
Jag har många ggr skrivit här i min blogg att partiet måste moderniseras och anpassas efter vårt samhälle utan att därför inte tumma på vår ideologi och den värdegrund som vi står på.  


Hur nu hela den här soppan ska lösas får väl framtiden utvisa. Men uppförsbacke, det är bara förnamnet.


Ska detta inlägg tolkas som att jag är uppgiven. Nä, så är inte fallet.
Det brukar ju heta ”Upp till kamp.....”.
En rätt formulerad Socialdemokrati, i tiden, är utan tvekan ett alternativ som får väljarna tillbaka. Det är jag definitivt övertygad om men då måste alla dra åt samma håll och sluta att baktala folk.


    

Av Åke Johnson - 18 januari 2012 22:16

Vi har 100 meter till vår/byns biograf.
I kväll blev det ”Simon och ekarna.” Det var sista chansen att se filmen på vår biograf. Det hade  varit synd att missa den.
Bra och mycket tänkvärd film, se den om ni inte gjort det!

 


Apropå bio, glöm inte att rösta här till höger. Ska bli kul att se resultatet efter några veckor.
Jag har fått för mig att folk inte går på bio lika mycket nu som tidigare. Men jag kanske har fel. För egen del så älskar jag att se film på just bio.
DVD filmer i all ära men inte blir det som i en biosalong även om jag försöker att härma biosalongen med stor TV och hemmabioljud. Det är väl att komma originalet så nära man kan, skulle jag tro. T o m så har vi speciella ”biostolar” när vi ser på TV. Men det hjälper liksom inte, men det är väl atmosfären i biosalongen som gör det.


  

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards