Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 4 juli 2010

En liten rapport.

Av Åke Johnson - 4 juli 2010 08:18

Ni kanske kommer ihåg att jag skrev om att jag hade bestämt mig för att gå ner i vikt. Den 14 Juni tog jag beslutet och i dag är jag 5,3 kg lättare. Inget att skryta med, jag har ju bestämt mig. Målet är 10 kg.

Det har gått riktigt bra. Liten uppoffring är det nog allt emellanåt men i det stora hela har det gått smärtfritt. Magen varken skriker eller värker efter mat.

Jag är också medveten om att nu kommer det att gå långsammare med viktminskningen. Varför det är så vet jag faktiskt inte.


Det jag har bojkottat är potatis, ris, pasta och bröd. Jag äter en gång om dagen och däremellan äter jag frukt. Morgon och lunch kosttillskott.


Under den här tiden så har vi varit bortbjudna tre gånger på härliga rätter som äggakaka, grillat och någon typ av kycklingrätt. Jag lät mig väl smaka alla tre gångerna. Inget dåligt samvete för det. Nä viktminskningen ska tas på lång sikt. Ingen tidspress här inte   .


Jo jag glömde en sak. Kaffet har jag skippat, dricker te i stället. Jag tycker att te mättar mer än kaffe. Kan vara inbillning, men vad gör man inte för viktminskningen. Men någon teceremoni har jag inte utan låter tebladen svälla ordentligt så det blir starkt och en aning beskt.

    


 
 
AnnE.

AnnE.

4 juli 2010 10:39

Grattis till viktminskningen! Vet ju inte riktigt hur det funkar för just DIG. Kanske du har lätt för att både gå upp och ned. Jag brukar äta pasta, ris och bröd ibland, men går jag ner så gör jag det ändå i kombination med motion som jag gör något varje dag. Har väl lite om kosttillskott men känns det bra för dig har ingen annan med det att göra. Det sägs och skrivs så mycket om allt möjligt. Har också läst att det är bra att äta ofta. Själv äter jag i allmänhet frukost, lunch och kvällsmat, men när jag är ensam brukar jag oftast inte äta så "tung" mat.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

4 juli 2010 14:50

Jag beundrar målmedvetna männisor som sätter det i verket de vill uppnå.
När det gäller vikten hade jag aldrig förr några problem men ser nu att det ä'r svårare ju äldre man blir och att det inte bara räcker med motion och gymnastik. Så att iNTE äta rätt är säkerligen boven och styrkan i det hela att förändra.
Man lever längre som smal och fårinte samma påfrestning/belastning på hjärtat heller.

Ha det gott med ditt nya nyttiga liv.

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Anglinder, förstås!

Anglinder, förstås!

4 juli 2010 20:08

Bilder som din med god mat och möen mad och mad i rättan tid borde förbjudas! ;) Man blir ju hungrig...!

Jag väger några kg mer än du, till samma längd, så jag håller med, både dina och hittillsvarandes kommentatorers inlägg.

Jag tror det beror lite på arv och miljö också. Hade jag haft andra uppväxtfaktorer, så hade jag kanske inte sett ut som jag gör. Och måhända väljer jag fel umgänge men en del av mina vänner tycker det är för sportigt att hänga med på ett spinningpass, eller så vet de inte vad det är innebär. Det innebär i sin tur att man får ha god karaktär själv, eftersom man inte får med sig någon man känner till träningen...

Har druckit mängder med té i mitt liv, t o m på kvällarna, tills jag förstod varför jag hade svårt att somna, men har nu börjat gå över till kaffe, inte rent kaffe, men som latte. Nyttigt, inte minst då min läkare hejar på kalciumintag för att få en hållbarare benstomme.

LCHF-metoden är ju en annan, inkl din goda äggakaga, men den kräver en påfrestande tillvänjning...

Keep up the good work!

http://zockan.blogspot.com

 
Mita

Mita

6 juli 2010 07:37

5,3 KILO!!
På den korta tiden, grattis vilken stålman!!!!

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards