Direktlänk till inlägg 3 juli 2010
Här kommer beskrivningen hur man gör, till er som kanske inte vet.
Häll mjöl, salt och socker i en bunke. Vispa i äggen och rör tills det blir en jämn smet. Häll sedan i mjölken under omrörning.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i en klick smör. Häll i smeten. Vänta tills det bildats ett lager i pannans botten och längs kanterna, cirka 1/2 cm.
För in den stelnade massan mot pannans mitt med en stekspade. Upprepa med jämna mellanrum tills hela smeten stelnat.
Vänd äggakakan i luften med hjälp av ett fat. Stek 1-2 minuter och vänd kakan igen.
Stjälp upp kakan på ett serveringsfat. Stek fläsket. Inget extra smör behövs tillsättas då fläsket är fett i sig självt. Lägg fläsket på äggakakan och garnera med lingon och hackad persilja. Servera med en skål rårörda lingon
För övrigt då ? Värmen består till glädje för oss människor som älskar sommaren.
Ha en skön helg nu.
PS Hugo är hundvakt i dag. Dinos matte och husse är på konfirmation. Gissa om här ska lekas. DS
Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR. ...
Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg. ...
Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|