Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 14 juni 2010

Att vara ståndaktig, att vara duktig ?

Av Åke Johnson - 14 juni 2010 16:52

Har läst några bloggar skrivna av vuxna människor betr. bantning eller kanske bättre, börjat tänka på vad de stoppar i sig.

Yngre människor är ju mer kroppsfixerade, om ni fattar vad jag menar och lever därefter.


För nu en vecka sedan kom jag på att något måste göras åt vikten. Beslutet var definitivt.

Jag har pendlat i många år när det gäller vikten. Men från ord till handling om att göra något åt det, är en stor sak.

Man måste stålsätta sig själv med tanken, nu ska det ske. Yttre påverkan i form av gruppbantning funkar inte på mig. Likaså tillsägelser från närmaste omgivningen ger nästan motsatt effekt.

Att förändra något med mig själv kan bara jag åstadkomma och viljan måste finns. Någon halvdan åtgärd är meningslöst.

Jag är lite av en person som menar, allt eller inget. Jag kan definitivt inte gå på dagarna och vara hungrig, sugen och känna olust.

Att försöka gå ner i vikt, att försöka sluta röka, kröka och allt vad man nu ska sluta med, räcker inte med ett försök, beslutet måste jag ta, avstå. Avstå och vara ståndaktig! Svårare är det inte !

Har jag tagit beslutet, då är det definitivt och framför allt jag är inte duktig, om jag lyckats. Målet för dieten är resultatet på en metod som passar mig. En annan person klarar kanske inte alls av ”min” metod.


Veckotidningarnas och för all del kvällspressens artiklar om att gå ner 2 kg på en vecka kan säkert fungera för vissa, men inte för mig.

1992 var jag med i viktväktarna, gick ner 12 kg. Då en bra metod som passade mig. Sedan kom en liten djävul bakom höger öra och berättade att nu har du varit så duktig så lite extra ska du väl unna dig. Det var bara det att det lilla extra blev inte bara en gång, ja ni fattar.


Nu har jag bestämt 10 kg ska ner. Om jag lyckas, självklart gör jag det och jag är inte duktig utan jag har bestämt mig.

      

 
 
Sanna

Sanna

14 juni 2010 19:29

Det är klart att du kommer att gå ner om du håller hårt på det här.
Ska passa på och följa ditt exempel. Jag kan gå ner under veckan men så kommer fredagen och lördagen och vips har man ätit upp sig igen. Godis ska jag plocka bort men inte glass. Kaffebröd likaså och sedan lära mig att inte ta om. Håller jag den här linjen brukar jag behålla min idelavikt.

Så vi får väl se oss vad som hänt en vecka framåt.
Lycka till på vägen och det är ju bara hälsosamt!

http://sancha.bloggplatsen.se

 
GladaKatarina

GladaKatarina

14 juni 2010 22:33

Du har rätt: man måste bestämma sig! Det kan ta tid. Det tar ungefär 3 veckor att ändra en vana - för gott! Inget skall vara extremt eller överdrivet, men man skall göra det man verkligen mår bra av.

http://gladakatarina.bloggagratis.se

 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

15 juni 2010 16:34

Har aldrig haft viktproblem egentligen, men motion och "lagom portioner" försöker jag ändå tänka på./Men sedan är det ANDRA val som pga. att "hjärnan tänker spegelvänt på något sätt i perioder"jag INTE kan styra över just då!!!/Man kan ha tankar om hur man själv vill förändra, men aldrig "sätta sig till doms" och tala om då det i vissa fall också kan SKULDBELÄGGA!!!

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Mita

Mita

15 juni 2010 22:34

10 kilo, du tar då i med råge, eller?

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards