Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 23 september 2009

Detta är nu men vad kommer sedan ?

Av Åke Johnson - 23 september 2009 08:13


Jag var på ett partipolitiskt möte i går kväll. Alla var glada över framgångarna från Söndagens kyrkoval. Partiet hade skrapat ihop fler röster än förra kyrkovalet. Jag pratar om valet till församlingarna lokalt.

Socialdemokraterna gjorde ett hyfsat val överlag även om ökningen inte var lika stor där som det blev lokalt här.

Sverigedemokraterna gjorde också ett bra val. Som den sportsman jag ändå är så får man nog säga att de jobbat till sig framgången. 2 mandat i Lunds stift och Sossarna 8.


Men sd vädrar nog morgonluft inför nästa års val. Nu vill det till att övriga partier mobiliserar krafterna så inte sd kommer in i Riksdagen. Den uppgiften kommer inte att bli lätt.


Varför har sd sån framgång ?

Jag är så krass så jag tror att det pyr i invandrarfrågan i det Svenska folkhemmet !

Invandringspolitiken har inte fungerat i det här landet. Oavsett regering. Det som tyvärr är lite märkligt är att de etablerade partierna, från vänster till höger, är ganska samspelta. Möjligen att Moderaterna börjar så smått att strukturera och inte bara vara en mottagarparti.


Uppenbarligen är över 100 tusen medborgare trötta på den politik som hela tiden mörkar. Sverigedemokraterna tar steget fullt ut, de berättar var de står.

Uppenbarligen är människorna inte så lojala längre mot sitt gamla parti, så de bara tyst håller med sina åsikter utan de byter till bl a sd.

Vi som bor i ett lagomland, varför är det så svårt att få lagom.


Vi är alla människor av kött och blod, även om vissa är vita, gula eller svarta. Grundtanken i landet måste vara, alla skall ha samma möjlighet.

Men det är här det går snett. En människa som flytt sitt födelseland kan få vänta flera år för ett uppehållstillstånd. När han väl får besked, efter år av arbete i vårt land, så ska han utvisas. Vad är de för politik. Vad ligger det för mänskligt i det.


Det är här sd kommer in. Se till att Sverige blir Svenskt, heter det. Skall det behöva gå så långt. Vad är lagom i det.


Om man skall tro Vänsterpartiet så är Sverige ett så rikt land att fler kan få sin hemvist här. Jag undrar om vi Svenskfödda i flera generationer är beredd att offra välfärd för det.


Jag har skrivit om det här förut, svår fråga, men en oerhörd viktig fråga. Tål att tas upp flera ggr.


Motsvarande partier till sd finns i Danmark och Norge. Där är de numera väl etablerade och ganska stora.

Skall vi Svenskar verkligen släppa fram de krafterna i vårt land. Det är frågan ?


Inför valet nästa år tror jag att spelet kommer att handla om Jobben, fördelningspolitiken och invandrarfrågan.
 
 
GladaKatarina

GladaKatarina

23 september 2009 10:49

Många jag pratar med uttrycker en stor irritation över språkfrågan. Sverige måste skärpa sig där och det viktigaste är att slussa ut alla i arbetslivet så fort det går, i någon form.

Asylsökande, invandrare, deltidssjukskrivna och unga. Det måste till nya idéer där. Arbetsrätten KAN värnas, men arbetsplatserna måste dela med sig och våga ta in som lärlingar, praktikanter mm igen!

Det är bästa språk och samhällsövningen man kan få. Passiviseringen av så stora och vit tskilda grupper som vi ser idag kan bli en smärre katastrof.

http://gladakatarina.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

23 september 2009 15:37

Jag kom att tänka på det ordspråket om att alla människor är färgade för annars skulle vi inte synas. Det är ju något man skulle trycka på oftare.

Jag håller helt klart med dig att detta är en svår fråga och man är ju inte så lite kluven när det gäller invandrarfrågorna. Ibland är det bra och ibland inte. Svenska språket är ju något som enar oss allesammans och detta borde vara det första som invandrarre måste få lära sig. Utan att kunna göra sig förstådd och tvärtom gör många isolerade från samhället.

Klart inte sd ska ska komma in i riksdagen och det är slkönt att höra många yngre engagera sig i denna fråga också.

Som vanligt ett inlägg som berör. Härligt!

http://sancha.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

23 september 2009 15:45

Kom att tänka på det där med ordspråket om färgade människor och vore vi inte alla färgade så skulle vi ju inte synas. *ler*

När det gäller invandrare så har jag personligen problem med många som inte kan svenska språket och detta är ju något som vi måste få till stånd en ändring på. Det kan ju inte vara roligt att sitta isolerad som många göra då de inte kan göra sig förstådda i vardagslivet. Jag tror också att det kunde bli öppnare relationer mellan "oss" alla då.

Det är en svår fråga detta och att sd inte har något hemma i riskdagen är väl många överens om. Skönt att se så många yngre som engagerar sig också.

Som vanligt ett inlägg som berör och får en eftertänksamt fundera på sitt land man är född och uppvuxen i.

http://sancha.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sanna

23 september 2009 18:49

....men vad sjutton radera så åtminstone ett blev kvar....ha ha! Jisses vad jag höll låda idag då!

 
Magnus

Magnus

23 september 2009 18:54

Du skriver: "Jag undrar om vi Svenskfödda i flera generationer är beredd att offra välfärd för det"....sluta undra...skriv vad du tycker själv istället.

http://mj.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hasse

23 september 2009 18:59

Det du säger är alltså att du tror att svenskarna i gemen vill stoppa invandringen. I alla fall strama åt den som SD vill. Är det den lösning som du anser att andra partier bör ta till sig?

 
Skogshuldran Titti

Skogshuldran Titti

24 september 2009 08:53

Tanken med Folkhemmet var väl ändå att det skulle vara för alla folk som bor i vårt land oavsett om man är född här eller inte?

Träsko-vägen, Pågen, det är när Någon vet att något hänt Någon, och berättar det för Någon, som känner Någon, som vet Någon som nämnde om Någon som t.ex har en hund som behöver ett nytt hem!

http://skogshuldran.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se