Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 31 januari 2014

Å vilken gren av feminismen stöder du då?

Av Åke Johnson - 31 januari 2014 11:42

Nu har jag sett det tredje och sista programmet i Belinda Olssons serie om hennes kamp för Feminismen. Nu förstår jag att det finns olika falanger av feminism. Som jag uppfattar det så är målet skiftande i de olika falangerna.

När våra folkvalda pratar om feminism är det nog på sin plats att fråga, ” Å vilken gren av feminismen stöder du då?” För alla är dom feminister, om frågan ställs.


Jag måste erkänna att jag varit och måhända är fortfarande inte så insatt i frågan men lite klokare har jag nog blivit av programmet.


Något annat som är på tapeten är OS i Ryssland. Hela paketet, med mänskliga rättigheter, obetalda löner för gästarbetare o s v. En katastrof är vad det är, om man frågar mig.

Mitt ställningstagande är att det borde IOK checkat upp redan 2007 då de fick spelen. Efterkloka blir alla. Men att lägga någon börda på de som ska tävla i Sotji vore oklokt. De är där för att prestera, inget annat. IOK och dess delegater bär ansvaret, ingen annan.

Att världen ser ut som som den gör är väl ingen nyhet. Att mänskliga rättigheter inte följs i olika länder, att storfinansen styr och ställer i världen är väl heller ingen nyhet. Det är alltid den lilla människan som råkar illa ut.


Att vår feminism är som en lätt västanvind gentemot allt som händer i världen med människor är bara att konstatera, men man ska naturligtvis inte jämföras.

Jag är en del i den feministiska kampen men håller mig till den linjen som kämpar för ett jämlikt samhälle där man och kvinna värderas lika.


  

           *****

                 *************

Å snöar gör det också!


 
 
marianne

marianne

2 februari 2014 14:53

Tittar in för o önska dej en fin söndag.

Ha det gott

http://mapes.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

4 februari 2014 12:51

Du är klok du pågen! :)
Ha det bäst också!
/S

http://sancha.bloggplatsen.se

 
marianne

marianne

5 februari 2014 11:27

Ja Pågen,jag bor i snapphanetrakterna.Loshultskuppen bara någon km härifrån,inte så många år sedan de hittade en del från kuppen.Kanske jag också gräver upp något från den tiden.

Ha det gott.

http://mapes.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

5 februari 2014 18:39

På tal om OS och Ryssland så lovade man att inte fortsätta skjuta av alla vildhundarna. Då de dessvärre inte ännu tagit hand om de kvarvarande hundarna som saknar ägare har de satt igång med skjutandet igen. Alla blir plötsligt så upprörda men jag skulle tro att hundarna har det mycket bättre i hundhimlen än som de tvingas leva idag utan mat för dagen och folk som sparkar på dem.
Fick frågan idag om jag tänkte rata OS p.g.a alla de yttre omständigheterna som drabbar inte bara hundarna utan även de mest fattiga också och svaret är en gång för alla -nej! Varför skulle man rata TV programmen och låta de medverkande bli utan tittare för. Endera kör man på eller så ställer man in det för alla.

Ha en bra kväll pågen!

http://sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards