Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 25 januari 2013

Hur är detta möjligt i Sverige

Av Åke Johnson - 25 januari 2013 10:25

Ingen har undgått, verkar det som, ”Uppdrag granskning” om trädplanterarna från Kamerun som skulle plantera skog i Norrland.

En Svensk företagare utnyttjar arbetskraft från ett Afrikanskt land på ett sätt som närmast kan liknas med slaveri. Lura hit utsatta människor som har det dåligt ekonomiskt i sitt hemland med ett arbete i Sverige till för dom bra ekonomisk ersättning. När dom väl är här så ändras kontraktet till slavliknande lön. Hur är detta möjligt i Sverige.

Det senaste jag hörde om detta i går på nyheterna så skulle dom få sin utlovade lön som dom var lovade från början, tack och lov.

Nu undrar jag bara, finns det fler företagare i vårt land som gör på liknande sätt som han uppe i norr och utnyttjar människor. Eller måste ”Uppdrag granskning” vara på plats för att detta ska komma upp till ytan?


Så har man börjat att rota i pensionsavtalen för riksdagspolitikerna. Inte en dag för tidigt.


Så ska man splittra en syskonskara där delar av dessa ska utvisas. Vart är vi på väg? Var finns hjärtat i dessa beslut? Var finns solidariteten i dessa beslut? Hur tänker våra myndigheter? Var finns de politiska besluten ??? Om det över huvud taget finns några! Följer Migrationsverket de politiska besluten som finns så är det hög tid att dessa ses över.


Finns det då inga positiva nyheter från den gångna veckan. Det finns det säkert, men inte är dom så många i alla fall.

Jo, en positiv sak är att vi har hög luft i dag, kallt som attan, men sol från en klarblå himmel, just nu i alla fall, men det kan ju också ändras.


  



 
 
Sanna

Sanna

25 januari 2013 14:31

Jag har samma tankegång och det där med slaveriarbetarna så sa jag till mannen -sätt dit arbetsgivaren. Det har de redan gjort, fick jag till svar. Så nu ska vi ta hand om afrikanarna också, härligt.

Ja du, hur man kan skicka iväg ett par av syskonen med deras mamma som inte kan ta hand om barnen är för mig en gåta? Jag tycker snart vi kan skrota Migrationsverket.

I alla fall en glädjande nyhet så är det helg. Alltid något! :)

Ha det!

http://www.sancha.bloggplatsen.se

 
Oldmolly

Oldmolly

26 januari 2013 15:25

Ja du, skamligt var ordet.
Vi trodde att det bara förekom i andra, mindre civiliserade, länder. Vi trodde att vi i Sverige var så mycket bättre än andra. Men icke, skitstövlar finns tyvärr överallt

http://oldmolly.bloggplatsen.se

 
Mita

Mita

26 januari 2013 17:28

Det är tamig fan bedrövligt!

http://rocotopeppers.bloggplatsen.se

 
katsura

katsura

26 januari 2013 19:23

Jag håller med er allihop!
Det myglas både här och där och ibland undrar jag om man kan lita på någon överhuvudtaget. Just nu ser jag mygel på nära håll, men det är svårt att göra något åt det. Jag har ring journalister och tipsat om det jag upplever som oegentligheter. Jag vet att fler har gjort det, men...
Önskar er alla en trevlig helg!

http://katsura.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards