Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 2 september 2009

Jag tror på en högre makt.

Av Åke Johnson - 2 september 2009 20:27


Många säger att kyrkan har spelat ut sin roll i vår tid.

Ingen människa tror på skapelseberättelsen som står i bibeln.

Vissa menar att de är ateister, de tror inte att de inte finns någon Gud, någon högre makt. Varför skall de då vara medlemmar i kyrkan.


Det brukar heta, när nöden är som störst är hjälpen som närmast. En sanning kanske med modifikation, men ändå. Men en sak är tämligen klar, kyrkan står där, om jag råkar ut för nöd. Om jag söker ro för bara någon minut, så står kyrkan där.


Ett bevis på att kyrkan tar hand om, är väl om något tragiskt har hänt. I familjen eller av någon stor naturkatastrof.

Ta Tsunamin som ett exempel. Kyrkan gjorde ett jättejobb i denna för Svenska medborgare så tragiska och stora naturkatastrof.

När någon tragiskt händer, ett barnamord kanske, var samlas befolkningen, ung som gammal, i kyrkan.


Även om vi inte ”tror” så vet jag att kyrkan förenar, lugnar ner, tar han om.

Kyrkan är så mycket mer än, dop, konfirmation, bröllop och begravningar.


Det är som det lilla barnet som blir rädd för något, de ropar på mamma eller pappa. Så är det också för oss som är äldre, vi kan inte bortresonera den högre makten.

Hur många ggr har man inte sagt omedvetet ”Å herre Gud” eller lyssna på TV nyheterna från världens alla hörn, Gud är med i olika former, kanske bara som en fras, men ordet, meningen, trösten finns där.


Jag tror på en högre makt. Om han heter Gud och har en son som hette Jesus, det vet jag faktiskt inte.

Men vad jag vet är, om inte min högre makt hade funnits, då hade jag inte suttit här och skrivit detta inlägg, fått uppleva mina barns uppväxt, följa barnbarnen i sin utveckling och ta del av all den skönhet Österlen ger mig varje dag.

Jag hade heller inte fått ta del av mitt lands utveckling, ett land som jag är så stolt att få bo i så ögonen blir fyllda av tårar. Jag älskar min högre makt och är tacksam att vi tillsammans fixade det.


Gud ge mig sinnesro,

att accepter det jag inte kan förändra,

mod att förändra det jag kan,

och förstånd att inse skillnaden.


Efter denna lilla bön, eller dikt om ni så vill, lever jag varje dag. Jag har gjort det nu i 27 år. Testa det du också, känn kraften i orden om du behöver dem.


Ge den högre makten och kyrkan en chans.


Bilden nedan Benestads Kyrka med utsikt mot Fyledalen.


 
 
Ingen bild

titti

2 september 2009 23:40

Hej Åke!
Om ni ville slippa de långa vintrarna så valde ni rätt. Det är rätt skönt att ni inte har lika mycket knott och mygg som vi. Men ni har inte Siljan och det är Siljan som jag älskar.
Far att nämna något om kyrkan så tror jag det finns få ateister i världen de flesta tror nog på något. Jag själv har en stark tro och tycker det är synd att våra kyrkor står tomma. Jag skulle gärna vilja träffa en präst där någon gång när man tittar in men de lyser med sin frånvaro. Det man möter är kanske en vaktmästare. Jag vill kunna tala med en präst utan att ha sorg eller kris eller ska gifta sig etc. Tillgänglighet eftersöker.
Kram

 
Ingen bild

Mita

3 september 2009 07:31

Självklart ska jag ge den högre makten en chans, men inte kyrkan en gång till!

 
Sanna

Sanna

3 september 2009 14:50

Jag bara älskar kyrkor av alla de slag och måste kika in så fort jag ser någon ny. Det är både vackert och rofyllt och så underbara ting att bese. Akustiken ska vi ju inte prata om och där skulle du stå pågen och sjunga ut. Ja jag kunde kanske få stå lite bakom och svänga med höfterna och doa åt dig....hehe.

Ha en go torsdag och ska det bli pannkakor eller? *ler*

http://sancha.bloggagratis.se

 
GladaKatarina

GladaKatarina

3 september 2009 17:15

Håller med dig, Åke. Och kyrkan har alltid stått där med öppna armar för mig, i såväl sorg som glädje. Jag har varit med accepterad där för den jag är än någon annanstans, och det vill inte säga lite.

Precis som Titti säger, så tror jag att de flesta känner inom sig att det finns en högre makt. Var och en bestämmer vad man vill kalla den.

Tro, hopp & kärlek - och störst av allt är kärlek. :-)

http://gladakatarina.bloggagratis.se

 
Eva

Eva

3 september 2009 21:17

Dom flesta tror nog på en högre makt, men jag vet inte om jag vill kalla den Gud. Jag tror inte på bibeln, visst har det säkert funnits en man som hetat Jesus, men genom åren har det förvrängts och tagits bort så mycket i bibeln att ingenting stämmer längre.
Jag har så svårt att förstå att vissa fastnar i olika sekter och samfund. Borde dom inte tolka bibeln på samma sätt om dom nu tror på en och samma Gud? Jag har själv en släkting som är med i en sekt och det känns inte så bra.

Appropå kyrkor, ja där får man ro. Det är något magiskt över det lugn som finns där.
Ha det så bra.

http://www.gruddelin.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards