Skånepågen, politik och annat.

Senaste inläggen

Av Åke Johnson - 6 mars 2015 11:21

Vi har under flera år funderat över hur det vore att kryssa i Medelhavet. Besöka intressanta platser på dagarna och resa på natten till nys destinationer. Vi provade på konceptet förra sommaren med Birka Cruises på Östersjön. Jättetrevlig resa. En del av våra vänner är helfrälsta med allt som har med kryssningar att göra. Ett av paren gör minst två kryssningar om året. Efter förra sommarens Östersjökryssning fick vi nog också mersmak.


Vi bestämde oss för att i vår ska det bli av. Vi kollade runt bland olika rederier och researrangörer och fann den här med MSC Preziosa. Avresa från Civitavecchia utanför Rom.

 

Första hamnen blir Palermo på Sicilien. Sen blir det en rundtur på Medelhavet. Vi flyger från Köpenhamn till Rom där en representant från rederiet tar emot oss för färd till båten. Å vilken båt!!! Rederiets flaggskepp ska det vara. Vi ska ha en hytt med balkong på elfte våningen.

 

Nu vill det till att jag blir helt återställd efter min flunsa som fortfarande sitter i. Men det är en månad kvar innan avfärd och det vore väl attan om bacillen skulle vara kvar så länge.

Vi har haft några fina dagar här med sol och fint vårväder. I dag är det sämre med regn men mer sol väntas i helgen, vilket mottages med tacksamhet.  


    


Av Åke Johnson - 27 februari 2015 12:13

Ack denna förkylning! Den håller i sig med besked. Det brukar heta att man ska vara rädd om det man har fått, men det här vill jag verkligen bli av med. Det var också någon som sa att blir en karl förkyld så…………. ja o s v, men eländigt är det. Jag missade förra veckans studiecirkel men hoppas att jag kan ställa upp nu på måndag. Det vore väl attan annars, men man vill ju inte sprida basiller.


Annars har vi vår här. De senaste dagarna har varit soliga och fina. Hoppas att vårvädret håller i sig. Enligt SMHI så har vi vår i Skåne. Å det kan vi ju se i våra rabatter där vårlökarna blommar så fint.

Här kommer några bilder på två av husets Orkidéer som blommar om. Alltid roligt att få dessa blommor att blomma både en andra och tredje gång.

   

Fast vovven bryr sig nog inte om det blommar eller inte.  

 


  

Av Åke Johnson - 21 februari 2015 10:43

Nu har det varit så här en hel vecka. Å inte märker jag att förkylningen ger sig.

Men, men det är bara en vanlig förkylning med hosta och en besvärlig snuva. Näsan är ganska stor i vanliga fall men nu är den både röd och skinnflådd. Men det hör väl till. Det finns dom som har det mycket värre. Så brukar jag trösta mig, med den frasen.

Men onekligen är det jobbigt. Jag har liksom inte tid med det här. Den ända fördelen med det här är att frun säger att jag så sexig röst. En få tacke. Men å andra sidan så gillar jag nog mina stämband bättre då dom fungerar normalt utan beläggning.

Det är tydligen förkylnings och influensatider, för många är däckade runt omkring oss också. Till måndag måste jag vara fitt for figth för då är det dags igen för andra gången i studiecirkeln på ABF Österlen som jag leder.

Jag får inte svika mina deltagare. Men jag ska heller inte smitta ner dom, så vi får se hur det kommer att gå.


  

Av Åke Johnson - 13 februari 2015 10:06

I går var vi med hundarna till Fjärdingslöv utanför Trelleborg för bad och klippning.

Det är där dom är födda och uppväxta. Dom får vara där också när vi reser bort utan vovvar. Dom känner igen sig och verkar väldigt trygga att vara där.


Det sägs att en hund aldrig glömmer sin uppfödare? Ja inte vet jag ifall det stämmer, men för dessa två krabater så verkar det så. Det fina i kråksången är att när vi hämtar dom efter 4 timmar eller 2 veckor är dom så glada, så glada, att se oss och att få komma hem. Det är lite som att lämna sitt barn på koloni. Om nu barnet gillar koloni, förstås.

 

Nåväl, Vi hämtade två nyklippta och glada vovvar efter 4 timmar. Dessa timmar som vi förströdde med att vara på köpcentrat Emporia utanför Malmö där vi också åt lunch.


Nu är jag ingen älskare av stora köpcentrum men måsta ändå medge att detta är ganska trevligt. Stort så det förslår, så man slipper trängas. Fattar fortfarande inte att så många affärer kan löna sig under samma tak. Men närheten till Danmark gör nog sitt. Åtminstone i går hörde jag en del människor med det Danska tungomålet.


Nu har vi ”alla hjärtans dag” framför oss. Då ska vi ge hjärtan till alla nära och kära i form av gelé eller varför inte med ett kort eller som här med en hälsning på bloggen.

Varför kan inte hjärtans dag vara varje dag i stället, tänk så mycket elände vi skulle slippa.

Ha en skön helg ni som tittar in.

   

Av Åke Johnson - 9 februari 2015 10:42


En liten titt på rabatten på framsidan av huset. Inte så dumt för att vara i februari månad, eller hur?


   


  

Av Åke Johnson - 5 februari 2015 11:04

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta.

Björklund splittrar Folkpartiet står det i tidningen betr. invandrarfrågan. Några Folkpartistiska kommunalråd uttalar sig och säger, kvotering. KD säger, vi måste förbättre integrationen. Centern säger, ja säger och säger, de mumlar, fri invandring.  Hur svårt kan det vara?  Se mitt förra inlägg i denna fråga.


Jag såg ”Uppdrag granskning” i går på SVT1, betr. en livsfarlig smitta på Ystad sjukhus för några år sedan. Hur kunde detta få ske? Varför ingen åtgärd medans tid var? Alla berörda chefer och utredare slog ifrån sig. Varför ska det vara så svårt att erkänna fel? Okunskap eller prestige?

Hur ska nu sjukvården garanter vår säkerhet ifall vi måste besöka sjukhuset?

Regionen (Skåne) har nu fått ett nytt styre med Socialdemokrater i spetsen, hoppas de nu tar itu med detta och flera brister som finns i den Skånska sjukvården. Att S satser mera skattepengar till sjukvården tycker jag är i rätt riktning. Det är en sak mot säkrare sjukvård.


    

Av Åke Johnson - 1 februari 2015 10:37

Så är vi inne i februari, snacka om att januari gick snabbt. Varför går tiden så enormt fort? Men det är naturligtvis bara en känsla som jag har. Tiden går sin gilla gång, varken snabbare eller långsammare nu än tidigare. Men det kanske ändå är så att ju äldre jag blir desto snabbare tycker jag att tiden går. Det är så mycket som jag ska hinna med. Så mycket som är ogjort och också osett.


Den senaste veckan har högtidlighållandet av Auschwitz befrielse engagerat min tanke. Extra starkt beroende på att vi i september månad förra året var där och såg eländet med egna ögon. Att denna grymhet över huvud taget har existerat är för mig obegripligt det som hände där. Det pratas mycket om att detta aldrig får glömmas. Jag hoppas verkligen att så också blir fallet.


Men ser man sig omkring i världen med alla grymheter som händer så blir jag tveksam. I världen? Man kan bara se hur vi har det i vårt land. Det finns krafter även här som inte värderar människan för den människa den är. Alla människors lika värde. För många är det bara en klyscha.

Jag själv kritiserar ganska ofta vår invandringspolitik som vi har och har haft. Men aldrig människovärdet. Vi alla måste hjälpa de människor som har det svårt. De som flyr från krig och förtryck. Men Sverige kan inte hjälpa alla. Det finns faktiskt fler länder i Europa, om vi nu håller oss i tanken på vår kontinent.


I min lilla värld, just nu, förgyller vi tillvaron med tulpaner i vas. Vi Svenskar konsumerar tulpaner i stora mängder.

Kommer ihåg en sketch från förr. Inte ordagrant men än då.

-Köp en tulpan annars får du en snyting, hjälp Hollands folk. Något i den stilen. Det gör vi i det här huset.

Har ni aldrig varit där, så åk dit i april månad, till Keukenhof i Amsterdam. Ni kommer inte att ångra er. Där finns det tulpaner i mängder.

   


      

                          ***

                     


Av Åke Johnson - 30 januari 2015 11:01

Vaknade i dag och såg att natten givit ett täcke av blötsnö. Det kanske är på tiden att vi i den södra delen av landet får vår del av det vita. Men blött är det så det kanske rent av försvinner under dagen.


Så fick vi reda på i går att Göran Hägglund (KD) ska lägga av som partiledare. Enligt uppgift är han den personen som är humoristen i alliansen. Å hur ska det nu bli med humorn bland alliansens partier? Ja tittar man på Kinberg Batra, Annie Lööf och även för den skull Jan Björklund så lär det bli svårt.


Jag sympatiserar inte med någon av dessa personers politik, som kanske ni förstår, men måste tillstå att Göran Hägglunds framtoning med lugn och behärskning och även kanske ibland en humoristisk ådra är att föredra gentemot Lööfs bräkande och Batras surmulna nuna. Ska ändå bli intressant att se vem som kommer efter Hägglund.

Det finns en tjej i Uppsala, som jag gissar kan bli ett starkt kort, Ebba Busch Thor. Vi får se.


Det för mig osökt in på tanken om en partiledares betydelse för partiets framgångar. Man ska nog inte underskatta betydelsen av partiledarens roll även om det är partiets ideologi och program man röstar på. Jag drar mig till minnes över en historia jag hörde för många år sedan.  


-Får jag fråga damen vem damen röstar på och varför, frågade reportern.

-Jag röstar på Bertil Ohlin och folkpartiet för jag tycker han är så snygg, svarade damen, vände på klacken och gick.


Så kan det också vara.

    

          ********        **********


Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se