Skånepågen, politik och annat.

Senaste inläggen

Av Åke Johnson - 19 april 2015 08:42

Rosalia, kallad La Santuzza, översatt ”det lilla helgonet”, Skyddshelgon från Sicilien.


När vi kom till Sicilien så var det ofrånkomligt att inte tänka på maffian. Men av den varan blev ändas en tanke.

Vi skulle på en guidad tur i Palermo med omgivningar. Ett av de stora turistmålen är nog

Monte Pellegrino som vi också besökte. En fin utsikt fick man över Palermo och så besökte vi grottan där Rosalia levde som eremit. Ja, ja Italien är full av helgon och om detta lilla helgon visste jag inget om tidigare.


Pellegrino föresten, ska inte blandas ihop med mineralvattnet med samma namn som finns att köpa över hela världen och produseras i norra Italien.


Jag har varit i Italien ganska mycket med aldrig tidigare på Sicilien och Palermo. En typisk Italiensk hamnstad skulle jag nog vilja säga. Men tyvärr dåligt underhållen och ganska så skräpig.

Här kommer några bilder från Palermo och grottan.

               


I dag blir det åter lite trädgårdarbete och besök hos handelsträdgården.


  

Av Åke Johnson - 17 april 2015 09:50

Vi har hantverkare här just nu. Vår gavelspets på huset ligger i söderläge. Vilket betyder att den är utsatt extra mycket mot väder och vind. Huset är byggt 1980 vilket betyder att ”byggtekniken” var väl lite si och så, verkar det som.

Men åren tar ut sin rätt, även på hus. Träpanelen är utbytt och ommålad och underkonstruktionen, reglar och dyl. är förändrade, så nu är det riktigt gjort. Det sista görs i dag av målare.


De började med jobbet den 8 april och jag fick fortlöpande information via telefonen med bilder så jag vet vad de har gjort, även det som nu inte syns då den nya panelen är på plats.

Härligt med den ”nya” tekniken. Där satt vi på balkongen på fartyget på Medelhavet och myste och så plingade det till i telefonen och vips så var bild och informationen där. Det är skönt med seriösa hantverkare också som tar hand om sina kunder.


Nu när byggställningarna är borttagna så är det dags för mig att fixa till i trädgården. Det är ju ofrånkomligt att ställningarna lämnar sina spår efter sig.

Vårt blodplommonträd börjar så smått att blomma. Nu är våren på G.  

   

Av Åke Johnson - 15 april 2015 11:31

Direktflyg till Rom från Köpenhamn och en buss med guide mötte upp alla resenärer som skulle till båten från flygplatsen. Enklare kunde det inte bli, även om flygplatsen i Rom är stor.


Väl framme vid Roms hamn var det dags för ombordstigning. Detta gjordes med en välorganiserad handtering. Resväskorna hanterades av rederiet och stod snyggt uppställda utanför vår hytt när vi letat upp den.


På bordet i hytten låg ett informationsblad som berättade vad som hände den aktuella dagen och vilken klädsel som förordades till middagen. Ett nytt blad lades i hytten varje kväll för att informera oss om programmet dagen efter. Självklart var det upp till varje resenär att vara med på t.ex utflykter med guide ifall man valde det, eller gick på egen hand på resmålet.

Vi valde att åka med buss och guide på alla resmål utom ett. Vi besökte följande platser, Palermo på Sicilien, Cagliari på Sardinien, Palma på Mallorca, Valencia i Spanien, Marseille i Frankrike och Genua i Italien. Från Genua åter till Rom. I Genua så utforskade vi staden på egen hand. Vi har varit där förut och kände att vi kunde ta det lite lugnt och strosa på egen hand.

Båten seglar på nätterna så man har ca 6-7 timmar på varje stad/plats och på den tiden hinner man ganska mycket.

Vi hade valt en hytt med balkong. Eftersom det är tidigt på säsongen så kunde vi väl inte utnyttja den så jättemycket men några ljumma kvällar blev det. Att stå på balkongen i hamn och se städernas panorama från trettonde våningen var mäktigt.  


Det finns mycket att orda om det här med kryssningar. Men det känns lite svårt att återge det i text. Speciellt när det gäller den här typen av lyxfartyg. Det måste nästan upplevas. Apropå lyx! Jag har i alla fall aldrig sett något liknande på en båt. Storleken av fartyg, de olika restaurangerna, det jättestora poolområdet, bowlinghall, 4D biograf mm, mm. En sak är säker, vi han inte med att se allt.


Jag förstår några av våra vänner som är helfrälsta i kryssningar. Nu får vi se ifall det blir någon mer kryssning för vår del. Den här resan måste smälta in. Mycket har vi upplevt, mycket fint har vi sett, det tar lite tid att smälta.

Ifall jag ska nämna något som är negativt så är det möjligen transportsträckan till och från båten. Det tar tid på flygplatser och i vårt fall mellanlandning på Frankfurts flygplats på hemvägen och övernattning på hotell i Köpenhamn p g a sent flyg och tåget gick inte över Öresundsbron på natten. Men å andra sidan var gör det? Nåja, det hela kanske rent av bottnar i att jag inte gillar att flyga.

Här några bilder från båten.

               


      

Av Åke Johnson - 13 april 2015 21:09

Så är vi hemma igen efter vår efterlängtade och förväntansfulla kryssning. Å besvikna blev vi inte.  Båten var en stor dröm. Man tror knappt sina ögon då man ser den. Stort som ett hus. längd: 333 m, bredd: 38 m och innehållet ska man inte prata om, det måste nästan ses. Jag skulle kunna nämna massor med saker som finns ombord men ska nämna några. Flera pooler, flera restauranger, kaffeterior, gym, spa, affärer av olika slag och en teaterhall som rymmer hur många personer som helst.

Bilder kommer framöver på bloggen från kryssningen men först ska alla bilderna sorteras och donas lite med.


Men här en bild från teaterhallen.

 

    


Av Åke Johnson - 3 april 2015 09:38

Så är den här ”Långfredagen”.

En dag då allt är stängt. Sorgemusik på radion och möjligen filmen ”Barabas” på TV. Vi barn skulle vara hemma och fick knappt gå ut. Sällskapsspel, kortspel av olika slag var heller inte tillåtet. Vi skulle tänka på allvaret den här dagen. Ja, ja det var då det.

GLAD PÅSK på er alla.


 


  

Av Åke Johnson - 31 mars 2015 09:47

Kanske man kan säga en sak om det, bra för växtligheten. Men jag vet inte så noga, är det tort i marken eller inte? Vissa åkrar runt om här har fått extra vattensamlingar så jag vet faktiskt inte.


I dag ska jag köra till Kristianstad sjukhus. Jag har problem med mitt högra öga. För att göra en lång historia kort så har jag fått en våt samling runt gula fläcken. Vilket gör att jag ser dåligt med det ögat och i blickfånget är det som en svart genomskinlig massa. Nu ska detta behandlas med insprutningar av medikamenter. En spruta i ögat låter ju lagom kul. Men, men vad gör man inte.

 

Annars laddas det här för vår stundande resa.


  


Av Åke Johnson - 29 mars 2015 10:00

I dag regnar det. Det var skillnad mot igår. Sol, lite blåsigt men ändå ganska varmt i solen. Då blev det en långpromenad utefter Ystads härliga strand.

   

Annars har vi nog lite resfeber i det här huset. Det blev ju inte bättre av den tragiska flygolyckan över alperna. Men, vi får ta det med ro. Vi ser ändå fram emot den här kryssningen.

Annars händer det som ska hända. Lite politik, styrelsearbete i ABF och cirkelledare en gång i veckan. Känns ganska lagom nu med de uppdrag som jag har. När vi är bortresta ska vi ha hantverkare här. Gavelspetsen på huset ska bytas ut. Ja, det är alltid något som ska göras då man har hus.  Men allt det här bekymras inte vovvarna av utan tar allt med ro, som bara hundar kan göra.  

 

Husbilen ska lämnas in på service när vi kommer hem från Medelhavet. Sedan är det bara att köra iväg mot nya och gamla resmål. Hoppas att sommaren blir fin.


  

Av Åke Johnson - 20 mars 2015 09:20

 

Vår i luften, vår i marken, gott på tallriken, vad mer kan man begära?

 

 

 

 

  

 

 

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se