Skånepågen, politik och annat.

Senaste inläggen

Av Åke Johnson - 8 juni 2015 09:45

En husbilsresa till Sthlm, Mora, Sollerön och Askersund avklarad, regn nästan var ända dag. Inte kul. När vi var i Mora så regnade det så mycket så det var svårt att över huvud taget gå ut. Trotts regnkläder och paraply så blev vi blöta. Hoppas på bättre väder längre fram i sommar.


Av Åke Johnson - 21 maj 2015 10:34

Oj, det var ett tag sedan som jag skrev något i min blogg.


Det är väl bara att konstatera att jag är en dålig bloggare då?


Nåväl, men nu ska det bli några rader. Jag är gräsänkling sedan i söndags. Våra vänner från Sollentuna besökte oss på hemvägen då de varit till sitt sommarställe utanför Halmstad. Vi hade några trevliga dagar tillsammans.


Frun och jag var bjudna på födelsedagsfest tills nu på lördag uppe i Sthlm. Å inte vilken liten fest som hällts. En av våra bekanta skulle fylla jämt och inbjudning kom med post. Inte var dag man får inbjudningskort numer med posten. Tyvärr är min agenda proppad under den här veckan så beslut togs att frun liftade med vännerna då de skulle åka hem. Det var på söndagen de skulle åka så därför sitter jag nu här ensam.

Ensam å ensam? Ensam är man aldrig då man har vovvar. Men å andra sidan så får vovvarna vara ensamma ganska mycket under den här veckan. Men dom klarar det. De har varandra och mer än fyra timmar blir det aldrig. Så husse sköter sina små.


Så fort tillfälle ges i veckan ska jag utrusta husbilen och köra upp mot Sthlm i nästa vecka. Men på måndag ska jag få min tredje spruta i mitt öga på Kristianstads sjukhus. Sedan får vi se hur tillståndet är efter det. Behandlingen som jag får ger faktiskt ett positivt resultat vilket känns jättebra. Skönt när det går åt rätt håll.


Vi tänkte ta någon vecka och köra mot Dalarna och sedan Närke på hemvägen. Vi besöker vänner i Askersundstrakten varje sommar. Å traditioner ska man vara rädd om. Eller hur?


  

Av Åke Johnson - 3 maj 2015 09:59

Vad funderar jag över just nu? Vad har jag för tankar om just mina funderingar? Låter kanske lite krystat, men ändå!


Ta det politiska läget i Sverige. Lite knackigt/svajigt är det allt. Sorgligt att Socialdemokraterna måste förlita sig på Miljöpartiet och för den skull också Vänsterpartiet. När man lyssnar på Jonas Sjöstedt (V) så blir åtminstone jag lite rädd över hans framtidsversion. Åsa Romson (MP) lika dant (SVT utfrågning av partiledarna).

Jag undrar, lever inte dessa partier i verkligheten? Men om det är deras fulla mening om en framtidsversion i Sverige då är jag tacksam över att jag är så pass gammal som jag är.


Att miljöpartiet fått för stor makt över politiken i Sverige just nu är nog många med mig överens om. Deras version om Sverige är skrämmande, om man frågar mig.


Sedan har vi det här med flyktingströmmar. Människor som flyr för sina liv. Sverigedemokraterna växer även om få verkar sympatisera med dem om man frågar. Hur hänger då det ihop? Är vi Svenskar rasister? Nej jag tror inte det.

Även om det förekommer rasism i landet. Men jag är också övertygad om att äldre och yngre människor, i stort, har olika åsikter om detta med invandring och hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Min åsikt i frågan är fullständigt klar. Människor i nöd ska hjälpas oavsett nationalitet. Men att få permanent uppehållstillstånd, den delen måste skärpas.


Om jag förstår rätt så försöker nog Stadsministern engagera EU s medlemsländer. Blir nog en svår nöt att knäcka. Sverige och några andra länder i EU kan inte enbart vara de utsatta människornas tillflyktsländer. Titta nu på Italien vad de får utstå. Den situationen är väl knappast rätt. Var finns EU i detta?


Självklart sticker det i ögonen när emigranter ska få tak över huvudet då många av våra ”egna” får bo på gatan eller om de har tur någon natt hos Stadsmissionen. Vari ligger solidariteten i det? Jag vet, det är jättefult att både skriva och säga ”egna” eller ”vi och dom”! Jag lägger definitivt inget nedvärderade i det.


Vårt land har stora utmaningar framför sig av olika slag. Arbetslösa unga och äldre och en åldrande befolkning som önskar mer i pension. Det måste skapas flera arbeten som generarar välstånd och mer in i pensionskassorna. Vi har ett ansvar att allt fler utlandsfödda får jobb. Det är väl rent för djävligt att allt för många läkare, ingenjörer och andra med högre utbildning från hemlandet ska behöva sitta och köra taxi om de över huvud taget fått ett jobb. Skärpning Sverige!


Varför har frågan om invandringen blossat upp under den senaste tiden då frågan tidigare var så gott som död förutom från SD då förstås. Det var nog ändå Fredrik Reinfeldt som i Almedalen förra året fick tummen på invandringen med ”öppna våra hjärtan” o s v.


Å slår man på nyheterna på TV på kvällarna så får man ytterligare tankar över vilken orolig värld vi lever i. För att inte tala om alla mord och skottlossningar vi har över allt i Sverige. Jag kan fråga mig själv, ”Varför?” Här har ni några saker som jag går och funderar över.


Men jag gläds också att sommaren snart är här. Den årstiden som jag uppskattar mest.


  

Av Åke Johnson - 25 april 2015 08:46

På kryssningens näst sista dag kom vi till Genua och åter var vi i Italien.

Den staden har vi varit i tidigare så där vandrade vi på egen hand. Vi tog en taxi från hamnområdet in till stadens centrum för att strosa runt där några timmar.

           


Båten seglade åter på kvällen till Civitavecchia som hamnstaden heter utanför Rom. Kryssningen var nu slut. Återstod bar flygresan hem via Frankfurt am Mains flygplats till Köpenhamn.

       


Kryssningen gav definitivt mersmak. En kambination av upplevelser på själva båten och resmålen. Det fina var också en blandad publik av resenärer, unga och äldre människor, barnfamiljer och rullatorer och rullstolar om vart annat. Resenärer från olika länder i Europa och USA.


Nu väntar en annan resa i september och däremellan husbilsåkande i Sverige. Kanske en tur till Tyskland, förrådet kanske måste fyllas på, vi får se.  


  

Av Åke Johnson - 24 april 2015 10:17

Basilika Notre‑Dame de la Garde högt belägen i Marseille med utsikt över så gott som hela staden var första stoppet på vår guidade tur i Marseille.


Till Staden kom vi på morgonen från Valencia. Paris har jag besökt för många år sedan men aldrig Marseille.

Här åt vi resans dyraste glass, ca 200 kr/st. Men goa va dom.


Marseille är en vacker stad, ligger faktiskt som en pärla vid Medelhavet och jag skulle faktiskt inte ha något emot att åka dit igen.

               


      

Av Åke Johnson - 23 april 2015 09:26

Valencia stod på tur efter Palma.


Jag blev verkligen förtjust i den staden. En blandning av nytt och gammalt fick vi se betr. bebyggelsen. Här hade vi också resans bästa guide, tyckte i alla fall jag. Han presenterade sin stad på ett sätt som bara vissa människor kan göra. Man hörde att han älskade sin stad.


Staden är stor och vi fick naturligtvis bara se en liten del. Man hinner inte så jättemycket på 6 timmar.

Men det vi bl. a. såg var The Central Market of Valencia. En stor inne marknad med matvaror. Valencias katedral var en annan.

Här kommer blandade bilder från Valencia.  

 

Bussarna stod uppradade på kajen redo för utforskning av staden.


                     


      

Av Åke Johnson - 22 april 2015 09:51

Jag är väl en av få Svenskar som aldrig tidigare varit på Mallorca. Men nu har även  jag varit där. Varit o varit, jag har i alla fall varit i Palma och sett lite av staden.


Den berömda katedralen har jag äntligen fått sett både utanför och inuti. En tjurfäktningsarena utan Ferdinand och så fick vi se tillverkningen av Mallorcapärlor. Den som ville fick även köpa av dyrgriparna.

Under de ca 6 timmarna som vi var i Palma så fattar jag att detta var och är ett sommarparadis för många Svenskar.

                   

  

Av Åke Johnson - 21 april 2015 09:55

Sardinien/Cagliari.

Den här platsen blev vår nästa hamn/plats på vår kryssning. Sardinien har jag heller aldrig besökt tidigare. Men jag blev glatt överaskad. Hamnstaden fartyget lade till vid heter Cagliari och är huvudort i provinsen. Enligt guiden uttalas namnet ”kalgari”. Cagliari var raka motsatsen till Palermo, om man frågar mig betr. renheten på gator och torg. Kan det månne bero på att denna ö är en större turistmagnet?


Här kommer några bilder.

               

 


Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se