Skånepågen, politik och annat.

Senaste inläggen

Av Åke Johnson - 9 juli 2015 09:17

Vaknade att solen lyste in mellan persiennen och fönsterkarmen.

Kollade på termometern + 12 grader. Sommaren är nyckfull kan man säga. Drog upp persiennen och vips så försvann den lilla solstrimma som antagligen väckte mig.


Läste häromdagen i tidningen att utlandsresorna har en strykande åtgång. Nog är det förståeligt när sommaren här hemma inte har bestämt sig riktigt för hur den vill ha det. Tänker på alla som jobbar och har några ynka veckors semester för rekreation och vaknar till 12 grader. Kan inte vara så kul. Så har ju även jag haft det en gång.


Tänkte när vi kryssade i Medelhavet i början av april, inte en morgon med så låg temp som 12. Undrar vad människorna runt Medelhavet tänker om våran sommar.

Tänker också på alla som bor i norra Norrland. Snö runt midsommar och sedan några ynka intensiva sommarveckor för att sedan gå in i höst redan i slutet av juli och början av augusti. Fattar inte att de står ut. Men det är klart, vad har de för val. Vanans makt kanske.


Nä, nog med funderingar och som möjligen kan upplevas av läsaren som gnäll över en så trivial sak som vårt väder.


      

Av Åke Johnson - 8 juli 2015 09:38

I går var det hemresedag för tjejerna.

Vi lämnade in våra vovvar för bad och klipp i Trelleborg innan vi körde till centralen i Malmö. Tjejerna tyckte det var kul att se tre veckor gamla Amrisvalpar och en på åtta veckor som snart skulle iväg till sitt nya hem.

   

Det blev tomt i huset när vi kom hem. Det var jättetyst från övervåningen. Ordningen var nu som vanligt igen.


Vovvarna blev så fina.

Nina som sköter hundarna är verkligen duktig. Men så har hon vunnit många tävlingar också med sina hundar. Sådana tävlingar som jag tyvärr inte är så road av. Men jag kan förstå att hon som uppfödare måste och att hon är intresserad är det ingen tvekan om. Men så säljer hon valpar nästan över hela Europa. Champion hit och dit, jag är inte så insatt, men hundarna hon får fram är fina, alla, det räcker för mig.

   Nu får vi se vad resten av sommaren blir för vår del. Allt hänger på vädergudarna. Jag som är så beroende av bra väder. Just nu så har vi ostadigt. Sol, moln, regn, möjligen Svensk sommar. Temperaturerna är dock mera normalt nu efter en vecka med närmast tropisk värme.  


      

Av Åke Johnson - 6 juli 2015 09:37

I morgon ska vi köra tjejerna till tåget i Malmö. Dags för hemfärd. Det är nog blandade tankar att komma hem. Men hemma är alltid hemma, borta bra o s v, även om man är 13. Men dessa fjorton dagar har gått fort, tycker jag, trotts en första vecka som var allt annat än sommar.

Men den gångna veckan kom sommaren med besked. 37 grader i solen på vår uteplats i söderläge. Men som sagt allt har ett slut och nu ska de åka X2000 hem till Sthlm. Men snart bär det iväg för barnbarnet till Spanien med resten av hennes familj.

Å kompisen skulle till Göteborgs skärgård så det gäller att ligga i så länge sommarlovet lever.


Hampus (ena vovven) tyckte nog att 37 grader var i varmaste laget. Men efter svalkande vattendränkta handdukar så fanns det ju en skön plats i hammocken. Våra fyrfota vänner gillar nog inte så varma dagar som vi tvåbenta gör.

 

Men sol och bad har tjejerna fått här hos oss. Två dagar vid Ystad stranden, flera dopp i vårt poolbad här i byn och en dag på Tosselilla och så en marknad med tivoli och många knallar.  Sedan har de faktiskt underhållit sig själva. Man är nog ganska självgående när man är 13, även om vi glömt bart det. Leva ipad, internet och de smarta mobilerna. Åtminstone så här på sommarlovet.  

     

Efter det ihärdiga regnandet och sedan värmen så kom trädgårdens blommor verkligen igång. Våra kläng/buskrosor gillade upplägget av vädergudarna.

   

I dag har vi växlande molnighet, luften känns lite friskare och i natt kom det en rejäl skur med åska och blixtar.


        

Av Åke Johnson - 4 juli 2015 08:13

Äntligen kom sommaren. En jättefin vecka med sol och värme.

Barnbarnet med kompisen fick i alla fall en fin vecka hos oss med bad i havet, fritidsbadet i byn och Tosselilla förstås.

Nu på tisdag i nästa vecka ska dom till Sthlm igen. Jag tror faktiskt att dom gillat vistelsen hos oss trotts en skral förstavecka med mycket regn.


  

Av Åke Johnson - 29 juni 2015 09:44

Sommaren går vidare. Men hur den går vidare, jag vet inte vad man ska säga om den saken.

Flickorna är kvar här hos oss. Klagar på vädret gör dom inte. Kanske det är så att det är bara jag som är så beroende av fint soligt väder då det är sommar. Av sju dagar så har vi haft en soldag och en eftermiddag med klart väder.

Jag tillhör den del av befolkningen som inte håller med om att det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder, eller hur den ramsan nu var. Men de unga säger inte så mycket om vädret. Jag liksom dom får väl bara acceptera. Inget annat att göra åt vädrets makter. Nu hoppas vi på nästkommande vecka. Sol och värme, tack.


På Gotland är vädret bra såg jag på TV i går. Första dagen på Almedalsveckan. Lite kul att följa våra politiska partiers tal. Centern inledde i går och i kväll blir det Sossarnas tur.  


      

Av Åke Johnson - 24 juni 2015 09:36

Sedan i söndags har vi ett av barnbarnen här och hon har en kompis med sig. De ska vara hos oss i 14 dagar.

De hade förhoppning över att kunna bada och sola. Bada i havet men även i vårt utomhusbad här i byn. Men icke sa Nicke. Inte ännu, i alla fall. Vädret är inte sommar.

Även om det regnar i den Svenska sommarn så borde väl temperaturen vara bättre. 11- 12 grader på morgon och mulet gör att man inte vill bada inte ens om man är 13. Nu hoppas vi på bättre väder.


Men ungdomarna fixar tillvaron ändå, trotts vädret. Leve internet, leve ipad och leve de många filmerna som dom kan se via netet.  

Åsså ska dom ut och springa i spåret även om det står som spön i backen. Allt för konditionen och kroppsformen, kanske mest för det sistnämnda, skulle jag tro.


Men oavsett jag vill ha sol, NU!  

Av Åke Johnson - 19 juni 2015 09:36

Jag ber att få önska alla som besöker min blogg en glad och skön Midsommar.

Vädret kunde vara bättre. Här regnar det just nu, kraftiga skurar. Men det är väl inte första gången som vi har en sådan midsommar, eller hur?
      

Av Åke Johnson - 16 juni 2015 09:21

Förra veckan bjöds på toppen väder. Sommartemperaturer och strålande sol. Men nu är den glädjen över. Runt 12 grader på morgonen är inte mycket att skryta över. Å prognosen inför midsommar ser inte bättre ut. Det är nog bäst att hålla sig hemma och invänta juli månad, kanske sommartemperaturerna kommer tillbaka så vi får ta en tur med husbilen då.


I förra veckan monterade jag ihop min murgrill som jag beställt sedan tidigare. Delarna var så tunga så jag var tvungen att skaffa lyfthjälp. Men det är klart, hela paketet vägde 458 kg. Men nu står den på plats, nymålad och grann. Den gör sig fint där på husets uteplats på framsidan. Invigning i går kväll med grillat kött och några korvar. Nu kan jag träna på att grilla, för att grilla är en konst för att få maten riktigt bra, tycker i alla fall jag.

   

Vissa kulna dagar förgylls med lunch på någon restaurang eller kaffe med gott bakverk på något bra konditori. Det är ju ändå sommar. Åtminstone enligt almanackan.

 


  

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se