Skånepågen, politik och annat.

Senaste inläggen

Av Åke Johnson - 4 december 2016 09:55

 


Önskar er alla en trevlig andra Advent.


  

Av Åke Johnson - 26 november 2016 11:18

 


I morgon är det första advent. Härligt tycker jag. Den annalkande julen har i alla fall det med sig med att man får pynta lite inomhus och utomhus och tända ljusslingor och lysa upp vintermörkret. Men jag är nog barnsligt förtjust i det. Julen har också ett budskap med sig, åtminstone för mig, som fortfarande tror på det goda budskapet.


  

Av Åke Johnson - 7 november 2016 11:21

Hej bloggen och eventuellt andra som läser min blogg.


Det var ett tag sedan jag skrev. Närmare bestämt i augusti månad. Då, fortfarande sommar nu höst och kanske rent av vinter om man med vinter menar snö. Än så länge är vi förskonade från den varan, snön menar jag. Fast i dag faller det ner något vitt från en klarblå solig himmel, lite märkligt. Men än då, vi är inne i november och då kan det naturligtvis hända. Jag är tacksam så länge snön lyser med sin frånvaro.


I augusti skrev jag att vi skulle göra en resa i början av september, ”Baltikum runt”. En toppen resa med Scandorama som utgick från Malmö. Mycket fick vi se och uppleva. För att inte tala om allt vi såg med dramatisk historia dels från andra världskriget och Sovjetkommunismens härjningar i de Baltiska staterna. Snacka om förtryck och elände. Jag är så tacksam över att jag bor i Sverige.

Förtrycket av människor fortsätter i vår värld. Att inte människan kan lära sig. Ja, nog är läget minst sagt instabilt. Jag tycker att hela situationen i och utanför vårt land är oroväckande. I Sverige går det väl inte en dag utan att någon blir skjuten eller ihjälslagen. Ändå påstås det att våldet har minskat. Politiskt är det uppförsbacke för sossarna, tycker i alla fall jag. Men det är klart, de är beroende av både MP och V, vilket inte kan vara lätt.


Det som händer i Syrien med omnejd, ja, det orkar jag knappt skriva något om. Det hela är för bedrövligt.


I december är det dags igen för vårt traditionella julbord på Liseberg med goda vänner, i år med annat hotell beläget nere vid Göta älv. Liseberg är verkligen fantastiskt i juletid med all belysning och julstämning.


    

           ***Av Åke Johnson - 21 augusti 2016 11:04

Nu laddar vi för nästa resa.

Den här gången med buss. Resan heter ”Balticum runt” och är på nio dagar med start i Malmö med resa genom Danmark, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland och så färga över till Sverige och Sthlm. Jag är övertygad om att vi kommer att få se väldigt mycket och få information av guiden om de platser vi besöker.

Vi har gjort liknande resor med Scandorama tidigare, som resebolaget heter, och har alltid varit nöjda. Förra sensommaren var vi till Kroatien med dom. Nu ska det bli kul att se våra grannländer på andra sidan Östersjön. Vissa platser som vi aldrig varit på tidigare.


Det är också ganska skönt att bara slappa och få allt serverat. Slippa tänka på trafik, matställen och hotell. Den delen har vi när vi kör husbil, men då har vi ju husrummet med oss.


      

Av Åke Johnson - 12 augusti 2016 11:12

Så var det dags igen för några rader i bloggen.


Det har hänt en hel del sedan jag skrev sist. Flera turer med husbilen. Både i Sverige, Danmark och Nordtyskland. Sommaren var fin och behaglig både i juni och juli men vad blev det av augusti? I dag på morgonen +10 grader, fy bubblan. Resan i Danmark och Tyskland var det ömsom regn och sol om vart annat men så var det nu i augusti också. Men klaga är ingen idé vädret kan man inte göra något åt i alla fall.

Nu den27 augusti ska vi med några goa vänner göra en resa runt Baltikum. En resa som jag tror kan bli riktigt intressant.

Här kommer några spridda bilder från midsommar och till dags dato.

               


      

Av Åke Johnson - 4 juli 2016 11:25

Så har vi passerat midsommar och redan inne i juli månad. Den riktiga sommarvärmen lyser med sin frånvaro, åtminstone här på Österlen. Riktigt kalla vindar.


Midsommar tillbringade vi i Frösakull utanför Halmstad. Goda vännerna från Sollentuna har sommarhus där. Riktigt trevliga dagar hade vi tillsammans. Toppen ändå med husbil. Eget boende vart man än styr kosan.

Hundarna hade ett mindre eldorado där med stor tomt att springa på. På midsommaraftonen fick dom en ny lekkamrat, en härlig bordercollie vid namn Bingo. Fantastiskt att se hur snabbt hundarna acklimatiserade sig med varandra. Värdparets son med familj kom och hundar och människor hade en trevlig stund tillsammans.

 

Vi körde hem på midsommardagens eftermiddag och stannar hemma även den här veckan för lite bestyr i trädgården och så väntar jag på vedleverans. 4 kubikmeter ska staplas in. Blir skönt att ha till höst och vinterstormarna kommer.

Vi och vovvarna får njuta i solen på hemmaplan så länge. Några varma dagar har vi i alla fall haft även om de är räknade

 


      

.

  

Av Åke Johnson - 18 juni 2016 11:18

Varför? Varför denna slöhet med bloggen?

Jag ställer mig den frågan då jag sätter mig framför tangentbordet och försöker få ned några rader till min blogg som jag bara för något år sedan skrev något nästan varje dag. Är det brist på händelser? Är det brist på inspiration? Måhända det sistnämnda. Men, det är väl knappast hela sanningen. Att skylla på tiden vore väl förmätet och händelser kan man väl inte klaga på, då världen och samhället jag lever i ser ut som det gör. Nåväl, nu sitter jag här och ska försöka göra en liten resumé sedan jag skrev senast.


Behandling av mitt öga fortgår. Senast jag var till sjukhuset var gång nr 14. Nu blir nästa tid i slutet av juli.


En husbilsresa har också hunnits med. Det årliga besöket i Dalarna är nu avklarat och en studentfest för en av barnbarnen han vi med på ditresan. Märkligt! Barnbarnen blir äldre och äldre medans vi blir…….. , ja ni förstår själva.


 

Rättvik.

Sollerön med Gesundaberget i fonden. Styrelsearbetet i ABF har nu sommaruppehåll, det är det ända jag har kvar av mitt politiska åttagande. Någon gång måste saker och ting ta slut. Så också de politiska uppdragen. Jag har två år kvar på min period i ABF. Jag får se om jag ställer upp för omval, ifall jag får frågan.


Nästa vecka bär det av till Halmstadtrakten med husbilen och lite senare i sommar en Tysklandsresa. Så ser i vart fall planen ut.Av Åke Johnson - 5 april 2016 09:47

Åter måste jag konstatera, slarvigt att inte skriva något i min blogg. Jag kan inte skylla på något egentligen. För visst har det hänt saker att skriva om. Som t ex. att personbilen fick ett mororproblem, ögoninjektionerna fortsätter, vårens framfart, husbilens iordningsställande inför sommarsäsongen, ett envist virus som drabbat både mig och min fru med halsont, snuva och feber sedan i början av februari o s v. Ja, ni hör själva, brist på ämnen finns inte. Men att få ändan ur vagnen och sätta sig att skriva ner några rader tar på något vis emot. Varför? Ingen aning!


Men nu blev det ändå några rader. Hoppas det inte tar allt för lång tid innan jag sätter mig ned här och skriver igen.


  


Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se