Skånepågen, politik och annat.

Senaste inläggen

Av Åke Johnson - 11 december 2014 10:33

Högerns kommunpolitiker, å förlåt, moderaterna ute i landet lättar på SITT hjärta, som jag tog del av i gårdagens nyhetssändningar, betr. invandringspolitiken.

Det är uppenbart att deras uppfattning strider mot partiledningens linje. Men å andra sidan lever kommunpolitikerna i verkligheten. De ser bristerna.

Jag fattar fortfarande inte vilken tabu, vilket sprängstoff denna fråga vållar.

De politiker jag lyssnade på menar att mottagandet måste vara värdigt och väl organiserat. Uppenbarligen är det inte så i dag.

Jag fattar inte att invandrarfrågan har blivit så tabubelagd som den har blivit. Jo föresten, kanske jag förstår. Det enda parti som lyft frågan är Sverigedemokraterna. Å det partiet vill man naturligtvis inte förknippad med. Jag menar att partiet spinner lite åt det rasistiska hållet och det kan åtminstone inte jag ställa upp på.

Flera partier borde ta upp invandrarfrågan inklusive mitt eget.

Som det ser ut i dag så verkar alla hålla samma linje utom SD.

Men jag är övertygad om att det finns skillnader inom de olika partierna. Det vore uppfriskande för debatten och framför allt för väljarna.

Låt inte invandrarfrågan bli en gråzon återigen i Mars, då vi ska gå till valurnorna.

Man måste kunna prata, debattera denna fråga, utan att bli hånad som en rasist.


  

Av Åke Johnson - 7 december 2014 09:18

 


I torsdags åkte vi till Göteborg och några härliga dagar låg framför oss med julbord på hotell Heden på torsdagskvällen och Liseberg och Lisebergsteatern på fredagskvällen.

Liseberg är verkligen vackert så här i juletid. Teatern bjöd på ”Brännvin i kikaren”, en riktig buskis. Gänget från ”Vallarna” bjöd på spektaklet. Ett kul avbrott så här i vardagen i adventstid.  


         


  

Av Åke Johnson - 30 november 2014 08:44

 

Första ljuset nu är tänt, hurra det är advent!

Ha en skön första advent alla bloggare.


  

Av Åke Johnson - 23 november 2014 10:57

Upplever man att tiden går snabbare ju äldre man blir? Det borde väl vara tvärt emot, eller…… ?

När jag pratar med mina årskamrater så säger de ungefär lika dant, ”fan va tiden går snabbt”.


Hur kan det vara så?


Till att börja med ska sägas, att de jag pratat med är friska och krya människor. Det förstärker min tes, är man inte frisk så har man inget. Det gäller självklart också yngre.


Var på en föreläsning för en tid sedan om just tiden. Föreläsaren menade att människans tid är förskjuten med ca 10 år. Den som sa det var professor Bodil Jönsson. Hon menade att dagens 60 åringar är som gårdagens 50 åringar o s v. Allt beroenda av det välstånd som vi har i vårt land. Det betyder att merparten av människorna åldras långsammare nu än förr. Vilket också påverkar vår tid. Vi känner oss inte så gamla längre då vi går i pension och tanken att bli medlem i PRO minskar.

Vi håller oss mera alerta och i och med det så gör vi flera saker nu än förr och i och med det så tycker vi nog att tiden är svår att räcka till även om åldern på oss är hög. Vi engagerar oss mera som äldre med saker som vi kanske inte hade möjligheter till tidigare.


Hur rimmar då det här med arbetsmarknaden i vårt samhälle? Åter igen är detta generellt. Varför vill ingen arbetsgivare satsa på en äldre arbetskraft då den 50 årige sökanden inte är mer än 40. Sug på den ni!


 


  

Av Åke Johnson - 19 november 2014 09:33

Så var det dags igen för julmarknaderna. Det är extra kul, tycker jag, med äkta hantverk, eller hur?


     


  

Av Åke Johnson - 14 november 2014 13:32

Det pratas så mycket om invandringen till Sverige. Det pratas så mycket om rasism i Sverige.


Jag såg ett program på TV 2 i går om bränderna i Husby Akalla i går kväll. Dokument inifrån tror jag det hette. Det programmet var verkligen informativt. Själva programmet hade underrubriken ”bränn en bil och få ett jobb”.

Jag menar att programmet skulle användas i studiesyfte om hur invandrartäta förorter fungerar. Hur integrationen av dessa människor i generationer inte fungerat i det Svenska samhället.


Hur kan detta få fortgå?


Det är inte värdigt det Svenska samhället och framför allt inte rätt mot de människor och ungdomar som bor där. Dessa ungdomar som aldrig får något arbete. När ska de styrande, politiker och tjänstemän, få upp ögonen. Om det nu är så att dessa känner till problemet men duckar, låter det fortgå, ja då är det bara början på en större bomb som inom sinom tid kommer att brisera.


Förorten finns i varje större stad i Sverige, eller hur? Alltså inte bara runt Stockholm. Här buntar man ihop invandrare i bästa fall, om de nu har tur att få en lägenhet, eller så får de bo i invandrarförläggningar i åratal. Är det ett bra system? Inte undra på att det blir motsättningar.


Jag har skrivit om min åsikt tidigare, men gör det igen. Invandringspolitiken har inte fungerat i vårt land under flera årtionden kanske rent av inte sedan kanske 1970 talet.

Att problemet är stort det förstår jag då man ser sig om i världen då krig och elände förekommer överallt och människor flyr för sina liv.

Men vad gör EU åt saken? Vi är ju med i gemenskapen.

Som det ser ut i dag i vårt land och bördan är för stor för kommunerna så klappar systemet ihop. Om det nu finns något system.


Jag tycker att vi ska ha en generös invandringspolitik. Men den måste väl i rimlighetens namn stå i proportion till landets resurser.  

Så länge vi inte kan hantera människor med värdighet så är det bättre att låta bli. Men hur rimmar det med min åsikt att hjälpa människor i nöd. Inte alls naturligtvis om inte vi kan få en kvotering i EU.

Jag har sett Sthlms förorten Akalla, Husby, Rinkeby, o s v på nära håll. Jag arbetade i Akalla bl a. Vi och dom finns där som ingen annan stans som i sig är förödande.


Så länge Sverige har en bristfällig invandringpolitik så får vi dras med detta elände som dokument inifrån visade i går kväll på TV och Sverigedemokraterna får mer vatten på sin kvarn.


  

Av Åke Johnson - 6 november 2014 12:35

Såg och hörde att det snöar/snöslaskar uppåt landet. Då känns det bra att bo i Skåneland.

 

      

Av Åke Johnson - 1 november 2014 09:12

Den här helgen har vi något som heter ” Österlen lyser”. Byalagen och andra ordnar med olika installationer av ljus för att lysa upp höstmörkret. En mycket trevlig tradition som går in på sitt tionde år nu. Årets ljus by blev Kivik, om jag kommer ihåg rätt.

För vår del blir det minneslunden i dag och i går blev det ett besök på torget som var upplyst av marschaller.

 


Avslutar med en bild från stranden i Ystad en sen eftermiddag från den gångna veckan.

 

    

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se