Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 23 september 2014

Några ord om valet 2014.

Av Åke Johnson - 23 september 2014 10:05

Att Sverigedemokraterna skulle växa det hade jag på känn. Att borgarna skulle tappa röster låg i luften också. Men att mitt parti, Socialdemokraterna inte växte mer, blev en besvikelse för mig. Jag hade väntat mig ett bättre resultat. Men det kanske kommer att se ut så här framöver då det kandiderar fler partier till Sveriges riksdag nu än tidigare och även till övriga församlingar.


Just nu ska Socialdemokraterna försöka sy ihop en regeringsduglig regering med miljöpartiet och kanske någon till. Kan inte bli en lätt uppgift. Vi får se hur det kommer att gå.


Orosmolnet i Svensk politik är SD. Varför har det blivit så?

Jag är självklart ingen profet i ämnet men jag tror att de etablerade partierna "inte tagit Svenska folketet åsikter på allvar betr insvandringspolitiken". Man har blandat ihop rasism, invandring och olika kulturer i en enda soppa.


Jag är fullt på det klara över hur jag ser på frågan :

1. Rasism i vårt land ska inte tolereras

2. Invandring måste man kunna diskutera utan att bli kallad för rasist.

3. Människor i nöd (flyktingar) ska hjälpas av Sverige och andra länder i den Europieiska unionen.


Jag tror inte att 13% av befolkningen är rasister. Om det nu skulle vara det så är det olyckligt. Nej jag tror mer på missnöje, frusteration över den egna situationen de lever i.

Jag har alltid sagt att frågan om invandringen är en svår fråga och har aldrig riktigt fungerat i Sverige. Förutom under 1950 – 60 talen då människor invandrade till vårt land för att arbeta. Men, det var en helt annan tid, både i samhället och på arbetsmarknaden.


Jag är för en kvotering inom EU. Sverige kan inte vara Europas och kanske världens samvete. Varje land måste ta sitt ansvar. Vi är ju med i EU och i EU måste frågan drivas av de folkvalda från Sverige och andra länder som i dag tar emot många människor. Det kan inte vara rätt att vissa länder inte tar emot några eller allt för få människor.


Vi måste se till att människor som kommer till vårt land kan tas hand om på ett värdigt sätt. Jag tycker att man verkligen kan ställa sig den frågan, ”Görs det i dag”?


  

 
 
Marianne

Marianne

23 september 2014 20:18

Håller med dej fullständigt angående invandrarfrågorna,så fort det blir "obekvämt",kommer ordet rasist.Tyvärr många gånger från invandrarna själva,hörde på mitt förra jobb,fick de inte som de ville,blev vi kallade för rasister,trots att de blev behandlade precis som alla andra.

Ha det gott.
Ps.De ringde från jobbet i morse,jag fick vikariatet.Är så gladDs

http://mapes.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

24 september 2014 12:46

Människor är jätterädda att öppet berätta om sitt missnöje med invandrarna men för att ta några exempel så hör man bl a detta;
-vem skräpar ner mest i vår natur?
-vem tar inte hänsyn till sina grannar?
-vem leder brottsligheten i Sverige?
-vem kan sämst vårt språk, stava, uttala och använda det på rätt sätt?
-vem har sämst utgångsläge som barn i Sverige?

osv....

Jag ser också grannar som är missnöjda med invandrare som sina grannar och jag kanske tillhör den eliten också då vi bara har massa tjafs med ett par som inte kan sköta sig eller visa respekt. Lever de på samma sätt lite varstans förstår jag mycket väl att svenskar tappat tilltron till att se fler invandring i vårt land.

Jag tycker man ska ta på största allvar att det sitter utlänningar i förläggningar som inte vet ett skvatt hur deras framtid kommer att se ut eller hur pass välkomna de känner sig här i Sverige. Lyssna bara på nyheterna hur läget är. Jag tycker vår politik är ett stort skämt och för att få Sverige på fötterna behövs det nog en stark regering och som GÖR NÅGOT för en gångs skull och inte bara lovar och lovar...

Hoppas det ska bli bättre för allas skull och om bara kriget i Syrien vore över snart så folk kan återvända hem och få hjälp med upprustningen bl a. Det vore väl det allra bästa tycker i alla fall jag. Ingen människa ska behöva utstå det IS gör idag och det finns knappt ord för vad jag känner inombords.

Usch nu blev jag långrandig men eldar lätt upp mig över allt svek och orättvisor jag ser finns omkring oss.

Ha det bäst pågen!

http://sancha.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

26 september 2014 14:14

p.s
Du har spärren på vad gäller ditt sista inlägg! *fniss*

http://sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se