Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under november 2012

Av Åke Johnson - 14 november 2012 08:29

Vännerna från Sollentuna är hos oss några dagar. Undrar om det blir någon planering om resa nästa år? Återkommer om det.


  

Av Åke Johnson - 12 november 2012 09:38

Det är för mig obegripligt att inte etablerade politiska partier sätter ned foten och funderar över Sverigedemokraternas framfart i opinionsundersökningarna den senaste tiden.

Lyssnar man på representanter från de övriga partierna i Riksdagen så kritiserar de Sverigedemokraterna för sina rasistiska åsikter vid varje tillfälle. Jag har aldrig hört att de oroar sig för att partiet blir större och större. Det är ju ändå en Svensk medborgare bakom varje röst för S D.

Det är hög tid, tycker i alla fall jag, att partierna lyfter på locket och bemöter. Eller har V, S, FP, C, KD, MP och M kapitulerat i frågan.

Det räcker inte bara att säga att Sverige måste vara med och hjälpa människor i nöd. Nä, hela invandrarpolitiken måste presenteras så folket blir informerade.

Utvecklingen i vårt land känns inte bra i den här frågan. Krafttag måste göras.

Jag gissar att invandrarfrågan måste upp på agendan så folk som du och jag får reda på vad som gäller. Inta bara att komma med att vi måste vara med och hjälpa folk i nöd, för det är väl ändå en självklarhet.


Det mångkulturella samhället är här, vi måste göra något bra av det, annars fortsätter eländet som nu råder.


  

Av Åke Johnson - 10 november 2012 13:32

I dag har det blivit lite trädgårdsarbete. Det sista innan snön kanske. Men jag hoppas att det vita väntar ännu ett tag. Tio grader varmt den tionde November, helt i min smak.

När jag var klar så ropade frun att kaffet var klart. Så hörde jag tonerna av Demis Roussos på en cd som vi har. Länge sedan den spelades här i huset. Tonerna väcker många minnen. Forever and ever ljuder i huset.


Här några bilder från färjan mellan Sthlm och Tallin där det var uppträdande framåt småtimmarna.

Forever and ever ljöd även där.


   


      

Av Åke Johnson - 9 november 2012 11:16

Jag funderar mycket över varför vissa människor blir rasistiska. Då menar jag verkliga rasister. Tjafset som det ofta blir stora rubriker om att någon råkar säga neger eller negerbollar i stället för en färgad eller chokladboll eller liknande. Nä, jag menar de som verkligen hatar.


Frodas rasismen i vårt land?

Man behöver inte vara märkbart observant för att märka det. Ett av samtalsämnena var rasism och främlingsfientlighet i Lördags med våra vänner. Som vanligt så stod jag på mig i min åsikt i frågan och diskussionerna stod härliga till.

-Men du låter som en Sverigedemokrat, sa en.

-Är du verkligen en sosse, sa en annan.

Märkligt, kritiserar man något som ”de nya Svenskarna” gjort eller sagt, ja då är man rasist helt plötsligt. Det har gått troll i det här med åsikter hit och dit om människor från annat land.


Någon trodde att främlingsfientligheten i Skåne beror på att vi bor i gränslandet.

En menade att anledningen var att Skåningarna varit Danskar tidigare och det Danska kynnet lever kvar i generationer. Fan vet om jag kanske tror på den sista teorin.

Men det är nog inte bara det, det är nog troligtvis en kombination av en mängd anledningar.


Ta bara antisemitismen i Malmö. Hur kan man hata en person som är född och uppvuxen i Malmö men av judiska föräldrar. Är inte han eller hon lika mycket Svensk som vilken påg eller grebba som helst ?


Debattklimatet har också blivit både grövre och fler personangrepp förekommer. Det verkar vara helt ok att spy galla på andra människor så fort man inte håller med. Varför har det blivit så ?


Ett demokratiskt samhälle är byggt på frihet att kunna få yttra sig, inte att sprida tarvligheter. Respekten för andra människors åsikter måste man kunna ha även om man inte håller med. Saklighet och sans måste väl råda.

Vart är vi på väg??


      






Av Åke Johnson - 7 november 2012 10:29

Satt framför TV till 03.00 Inget resultat av det Amerikanska Presidentvalet då.

Vaknade till nyheten att det Amerikanska folket röstat rätt. En lättnad skulle man kunna säga.


    

Av Åke Johnson - 4 november 2012 13:18

En väldigt lugn Söndag efter en trevlig Lördagskväll i vänners lag.

Sitter här framför datorn och förbereder Tisdagens kurs i Släktforskning. Att vara förberedd på det som ska avhandlas är liksom a och o.


Annars är det lugnt och stilla. Solen skiner och fåglarna har fullt upp att äta ur fågelhuset. Snart ska vovvarna få sig en omgång. Med det menas ut i skogen, ingenting annat :-).


Hörs.


  

Av Åke Johnson - 2 november 2012 16:58

den nya Bondfilmen ?


Bra, men en annorlunda Bondrulle, tycker jag. Daniel Craig är bra som James Bond. Filmen startar upp direkt med action. Mycket action under hela filmen föresten. Däremot var det mindre med Bondbrudar och sängkammarscener. Jag fick en känsla av mot slutet av filmen, att det kanske är den sista filmen som görs om superagenten. Men det kanske är en feltolkning från min sida.

Men för mig är nog Sean Connery den riktiga James Bond, så gammalmodig är jag.



För övrigt då?


Den här helgen tänker vi på våra nära som inte är med oss längre. En tradition som jag hoppas får leva kvar. En kyrkogård upplyst av levande ljus är så vackert och stämningsfullt. Det ger en stund av eftertänksamhet.


Fick besked i dag också om operationstid av ett bråck på magen i början av December. Fin julklapp redan då alltså !


  


Av Åke Johnson - 1 november 2012 17:44

November betyder födelsedagar för både min fru och mig. Min fru i dag och jag senare i månaden. Det betyder också att våra tecken är skorpionens.

-Hur ska det gå med två skorpisar, gnydde några när vi slog våra påsar ihop, för många år sedan. Ja, hittills har allt gått bra, kan jag meddela.


November är annars en tråkig månad tycker jag. Mörkt, ibland kall, regn och ibland snöslask. Ja det gäller att förgylla på annat sätt.

Som i kväll t ex. då blir det den nya filmen med James Bond. Ska bli kul att se om den håller vad filmkritikerna lovat. Bra recensioner har den fått.


På Lördag blir det middag här i huset för några vänner och den 12 november kommer vännerna från Sollentuna hit och stannar några dagar. Som sagt, det gäller att förgylla dagarna i mörkret.


Månaden har en mysfaktor i alla fall, man kan tända ljus och en brasa i kaminen, det gör mörkret lite mer uthärdligt. Nu till helgen blir det också ”Ljus på Österlen”. Som sagt det gäller att skapa ljus.


  

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards