Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under maj 2012

Av Åke Johnson - 5 maj 2012 08:42

Dag tre och kvällen dag fyra ägnades helt åt Amsterdam.

Märkligt egentligen att staden är så väl bevarad efter två stora krig. Alltid intressant att besöka huvudstäder tycker jag. Det tyckte tydligen ganska många andra också. Enormt med folk överallt. Staden är ju mycket speciell med sina många kanaler och på vissa kanaler ganska många husbåtar.


                 



Om jag ska vara riktigt ärlig så vet jag egentligen inte vad jag tyckte om det. Många husbåtar såg ganska risiga ut och tanken slog mig och många med mig, kan folk verkligen bo där. Men vi fick veta att köpa en husbåt har inte medelholländaren råd med. Var tydligen en dyr historia. Hyrorna i denna stad var också skyhöga. Å jag som alltid trott att husbåtarna hade med lägenhetsbristen att göra. Ja, tänk så fel man kan ha.

Men en vacker stad är det med många gamla hus överallt.


Vi besökte ett diamantsliperi med försäljning. Resans sämsta aktivitet, enligt mig. Varför det då ?? Jo, dålig info om själva sliperiet och krutet lades på försäljning. Men det kan säkert gå hem hos några som vill köpa dessa dyrgripar till bra pris. Men vad jag vet så blev det ingen affär av till vårat gäng.


 



”I Amsterdams glädjekvarter”. Närmare än så här kom jag inte. Från kanalsidan. Bordeller och rökning av hasch är tillåtet i Holland å någon så kallad Coffee shop besökte vi inte heller.

Under tiden vi var i staden så såg jag inte en påverkad person. Hade vi kanske tur eller...... ?? Det här med droger är också en fråga som är jättesvår. Legalisera eller ej, ja det är frågan !?!? Uppenbarligen funkar det i Holland, allt enligt den guid som vi hade, som också bodde i Amsterdam.




Här några utsiktsbilder från vårt hotellrum. Hotellet låg i centrum av den lilla staden och inte långt från ett tivoli som vi också besökte frampå kvällskröken.


     



I dag är det lite kyligt väder, men solen skiner dock från en himmel som bådar regn.

        


 


 


Av Åke Johnson - 4 maj 2012 15:05

Det som slog mig direkt då vi kom in i Holland var naturligtvis alla grävda kanaler. Jag har själv kört i Holland tidigare men inte noterat alla dessa kanaler ute på landsbygden. Eller snarare sagt, att de var så många. Här kan man verkligen prata om ett vattenland.


Bussen körde på Nordsjövallen som är en fin motorväg uppbyggd ute i Nordsjön, allt för att Holländarna skulle utvinna mer mark.

   


Lunch blev det i en fiskeby vid namn Vollendam, som numer inte är mycket till fiskeby p g a vallen. Här strosade vi runt och tittade på osttillverkning och de Holländska träskorna som vi också fick en inblick om hur de tillverkas. Några ostar köpte vi men inga träskor. När sjutton skulle vi ha dom på oss.


       

 


Slutmålet för dagen var staden Hilversrum där vi skulle bo i tre nätter. Ett mycket fint hotell bra beläget för kommande utflyktsmål.


 


     Vaknade i dag med mulet väder och så hade det regnat en aning under natten, men nu skiner solen igen. Men den sköna värmen regnade bort.  





Av Åke Johnson - 3 maj 2012 13:13

Resan till Holland gjorde vi med buss http://www.kiviksbuss.se/ .

Min fru hade åkt med detta bussbolag en gång tidigare till Prag och var mycket nöjd. Nöjda blev vi även denna gång. Våra goda vänner, som var med, blev smått imponerade av bolagets val av fina hotell. De har åkt flera resor med Ölvemarks http://www.olvemarks.se/ , och kunde på det viset jämföra.

Ett bra sätt är det att se platser till ett bra pris och framför allt, allt är serverat, man behöver inte göra ett jota själv, bara titta på alla sevärdheter som presenteras för en. Egen tid får man också ifall man vill utforska resmålet på egen hand.


Jag trodde att medresenärerna skulle vara en samling människor i åldersgruppen, PRO,are kanske, men aj vad jag bedrog mig. En mix i ålder var det, vilket kändes bra.

Vi åker ju annars mest själva (på egen hand med husvagn/husbil) på våra resor för att se oss omkring. Men det här var ett mycket bra alternativ, måste jag säga.


Dag 1 bestod av Avresa från Österlen till Bremen och Swisshötel Hillman`ns.

     

Här utsikten från vårt fönster. Inte så illa va ??


Bremen är verkligen en vacker stad med gamla fina byggnader. Å hotellet var det sannerligen inget fel på.

En kortare guidad tur blev det och sedan kunde den som ville utforska staden på egen hand. Å det ville vi.

         


    


 


Av Åke Johnson - 2 maj 2012 19:24

Vilket land Holland är. 60% av Hollands yta är vatten. Nästan 17 miljoner människor bor i landet. Åsså alla dessa tulpan eller varför inte, lökväxtfält i den berömda parken Keukenhof.

Ja minsann, mycket har vi sett och mycket kan jag berätta om. Men det kommer mera en annan dag.


Vi mötte försommar i Holland då vi kom ner. Å sommaren tog vi med oss. Vilka dagar vi haft, rena sommaren.


 


 = Sommartemperaturer i dag, i går och i förrgår.

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards