Skånepågen, politik och annat.

Alla inlägg under januari 2012

Av Åke Johnson - 17 januari 2012 16:47

Veckan började med en rivstart. Möte i går, möte i dag, kurskväll på Torsdag men före det ett nämndsammanträde på morgonen. Ibland kör det ihop sig. Men det går som det brukar, ganska bra med andra ord.
Men jag känner att det börjar bli en aning för mycket nu. Ska nog dra ned lite på uppdragen. Jag aviserade i går på mötet att jag inte ställer upp för omval till Arbetarkommunens styrelse. Nu får  andra ta vid efter mig.
Hörde att det blir flera avhopp till det här årsmötet. Läge för de som inte har haft något uppdrag att kavla upp ärmarna kanske och bli nominerade. Ja vi får se hur det går. 


  

Av Åke Johnson - 15 januari 2012 10:08

Efter en kall natt så tror jag att solen tyvärr kommer att skymmas av ankommande moln. Frostiga tak i dag på morgonen. Men det blir även denna dag en stärkande promenad. Vem var det som sa att lite luft dör man inte av? Får bli den långa rundan i dag. Om inte annat för det allmänna välbefinnandet.

I går kväll såg vi Hamilton med Persbrandt på vår eminenta biograf. Jag har läst någon stans att han trollat bort attityden som han har i Beck filmerna. Kan bara hålla med. Jag gillade filmen skarpt. Om man nu tycker om lite aktion blandat med ömma kärleksscener så ska man se filmen. Å gillar man skådisen Persbrandt så är det väl ett måste.

 

    

Av Åke Johnson - 14 januari 2012 11:22

I dag blir det en låååång skogspromenad. Härligt väder. Sol, lite blåst och framför allt ingen snö.


  

Av Åke Johnson - 12 januari 2012 19:04

Det var ett tag sedan jag skev i bloggen. Men det har ju hänt en massa saker ändå.
T ex rea fynd på Expert och El giganten.

Förra året vid den här tiden blev det en ny TV. Den här rean blev det nytt bio ljud och en digital filmkamera. Inköpen med några dagars mellanrum dock.
Det gäller ju att passa på medans rean pågår. Något tjänar man nog ändå. Så nu ska här tränas på att göra rörliga bilder.

Bioljud hade jag tidigare men jag upplevde ett problem med den gamla, för dåligt med inställningar av ljudet. Uppspelning av DVD filmer men även film från TV, n så hörde man inte vad de sa. Dialogen var så svag och att justera detta kunde man inte. Men på den nyinköpta ska man kunna justera talet. Bara jag nu kan installera den på ett rätt sätt. Ja vi lever verkligen i den digitala åldern.

För övrigt så rullar vintern på allt i min smak. Det vill säga, 8 + och ingen snö så långt ögat når. Det närmaste vintern vi har kommit hittills är någon frostig morgon. Det är allt. Men än är det för tidigt att hoppa jämfota. Vi får nog vår del. Föresten så har vi en snödroppe uppe i vår rabatt. Ja det säger väl vilken fin vinter vi har.

Fick en ny cirkel som jag ska leda nu under våren. Sju Torsdagar blir det med några som vill lära sig grunderna i datahantering. Det ska bli kul att sätta igång med det och kul att jag fick förtroendet.

I morgon är det premiär på en ny Hamilton film. Den ser jag fram emot. Inte bara för Persbrandt utan den typ av filmer gillar jag.

Bra att Jonas Sjöstedt blev vald till Vänsterpartiets ordförande. Nu får alla Sossar passa sig eller rättare sagt, nu måste Socialdemokratiska partiet börja att visa framfötterna, annars ..... !!!

    

Av Åke Johnson - 7 januari 2012 18:07


Snart slut på alla helger. Livet kommer i ordning så att säga.

Den här Trettondagshelgen hade vi goa vänner här från Halmstad. De åkte hem i dag mitt på dagen.

Vädret har måhända kunnat vara bättre med undantag för i går. Ystads strand var som vackrast i går, rena vårdagen.


   


Men i dag är tydligen ordningen återställd, det har regnat !


  

Av Åke Johnson - 2 januari 2012 09:31

 


I går var vi och såg The girl with the dragon tattoo. Män som hatar kvinnor ni vet !

Det har skrivits så mycket om den och den skulle vara så mycket bättre än den Svenska versionen.

Hur det nu är med den saken har jag svårt att säga. Men filmen var bra, tycker jag. Om ni inte sett den, gå och se den.

Jag har sett båda versionerna och så har jag den Svenska på DVD också. Men min åsikt i frågan vilken av de båda som var bäst blir nog inte så objektiv. Jag är ju ändå Svensk.


    

Av Åke Johnson - 1 januari 2012 11:01

Så var det ett nytt år. Undrar vad det har i sitt sköte. Jag hoppas förstås att det blir lika bra som det gamla. Men om framtiden vet man ju inget om. Lika bra det föresten. Lite spänning ska det vara också. Men huvudsaken är att jag får vara frisk.

Några nyårslöften har jag inte avlagt, av erfarenhet skulle man nog kunna säga. Men en sak ska jag jobba vidare med. Det är det här med vikten. Ni som följt min blogg vet ju min förutsättning, ned 10 kg, å jag är inte där än, men ner ska jag !


Förra året avslutades med besök hos nära och kära över julhelgen. Nyårsaftonen var en kär gammal vän här och det åts gott med trevliga samtal. Vid Tolvslaget slogs TV på för att återigen lyssna till Jan Malmsjö och Nyårsklockan. Är väl lite av en tradition i det här huset.


Stockholm är en pärla. Har skrivit om det tidigare. Men under julen så förstärks intrycken med alla juldekorationer som kantar gator, torg och husfasader.

Vi ”gjorde” stan både före och efter julhelgen. Nu när vi har distans till vår gamla stad så uppskattar man skönheten på ett helt annat sätt än när vi bodde i den. Att folkvimlet är stort i huvudstaden, ja så är det bara och man får gilla läget.


Det hände ju en hel del under 2011. Nytt fritidsfordon, från husvagn till husbil inhandlades.

England/Skottlandsresa med goda vänner och så Tysklandsresa med husbilen.

Vardagsrummet och köket renoverades i vårt hus och braskamin installerades. Stora investeringar alla sakerna. Det lär bli svårslaget inför det här året. Men en Hollandsresa blir det till våren och sedan blir det nog en tur till Norrland med husbilen. Inte fy attan det häller, eller hur.


Nu önskar jag god fortsättning på det nya året till Er alla och så kan vi väl hoppas på fred på vår jord om inget annat.


Här nedan kommer några bilder från vår huvudstad.

                 



Avslutar den här lilla bildkavalkaden med Vallentuna Kyrka och dess minneslund där min mor ligger och har denna fina utsikt över Vallentuna sjön.

 



GOD FORTSÄTTNING PÅ 2012.


    



Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards