Skånepågen, politik och annat.

Direktlänk till inlägg 23 september 2010

Eget.

Av Åke Johnson - 23 september 2010 07:42

Jag har merparten av mitt vuxna liv bott i eget hus. Jag har tyckt om den boendeformen. I regel har det varit en tomt därtill där mitt intresse för trädgård har fått utlopp.

Tänk om jag skulle räkna ihop alla pengar som jag genom åren grävt ner. Alla lökar, växter, buskar och träd som jag planterat.

Flytten till Skåne för snart fem år sedan, så blev det naturligt att söka sig ett litet hus. Det hade kanske varit lika naturligt att skaffa sig en lägenhet här i stället. Men jag vet inte, känslan av att kunna gå ut på en egen plätt hägrar fortfarande och också intresset för växter.


Men har man hus så är det också förknippat med kostnader. Man vill kanske ändra, bygga om, tapetsera och måla. Det är också förknippat med underhåll. Ett sånt underhåll skedde den här veckan.

Den ena altandörren skulle bytas.

Vi har också en lucka på övervåningen. En lucka till kallvinden. Den luckan var utan stege. En större akrobatisk manöver alltså för att ta sig upp. Nu sitter det en lite större lucka där med fastmonterad stege. Nu kan jag stega mig upp på vinden och utnyttja utrymmet till saker som tål kyla. Det är en frihetskänsla att ha sitt eget.


Men alla känner inte som jag i den frågan. Jag har bekanta som bor i bostadsrätt och hyresrätt. De i hyresrätt hävdar att det är den bästa boendeformen, bo utan bekymmer och de i bostadsrätt menar att gemenskapen i föreningen är ett plus.

Ja, bara man känner sig lycklig med sitt boende så är väl allt gott och väl.

      

 
 
Ingen bild

Titti

23 september 2010 08:36

"Solen lyser även på liten stuga..." *gnolar*

Ja, som husägare finns det inga fritidsproblem!
Vårt senaste tillskott i trädgården är ett fint lusthus.
Det där med vindsutrymme har både sina fördelar och nackdelar. Somligt borde körts till tippen direkt istället för att under devisen `kan vara bra att ha´ placerats däruppe...

Morgonpromenaden med hunden var frisk och härlig idag!
God fortsättning på din torsdag!

 
Oldmolly

Oldmolly

24 september 2010 09:05

Jag antar att booendet anpassar till oklika skeenden och behov i livet. Själv föredra jag villa med trädgård - nu i alla fall.
Hur mycket pengar jag "begravd" i trädgården vet jag inte, men det är många rara slantar. Men det är mitt intresse och intressen måste få kosta. I stället röker jag inte, det kostar. Dessutom blir man friskare av trädgårdsarbete än av rökningen, så där tjänar jag en hel del också.

http://oldmolly.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

24 september 2010 13:31

Håller med dig och att förunnas med altandörr och kunna stega ut på gräsmattan är ett plus som heter duga. Visst, kostar det så smakar det men tänk vilken ögonfröjd det också är samt att själen får ro av att gräva precis lika mycket som att sitta i trädgården med ett glas vitt och bara betrakta.

Lägenhet bor vi i när åldern tar ut sin rätt.

http://www.sancha.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åke Johnson - 22 december 2017 12:30

  Jag ber att få önska alla bloggvänner en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.   ...

Av Åke Johnson - 5 oktober 2017 10:36

Jag hade höga förväntningar på staden och förväntningarna anammades med råge. Påminner en hel del av Prag, skulle man kunna säga. Fast jag upplevde att Budapest är större. Många vackra hus och parker, breda fina gator och framför allt rent och snyg...

Av Åke Johnson - 17 september 2017 11:35


Hej bloggen. Det var länge sedan jag skrev något här. Men jag lever och har hälsan kan man nog säga. Mitt öga får fortsatt behandling på Kristianstad sjukhus med jämna mellanrum. Läkeriet har bromsat upp utvecklingen av sjukdomen vilket är mycket p...

Av Åke Johnson - 13 april 2017 09:52

        Trevlig och Glad Påsk önskar jag alla som tittar in på min blogg.      ...

Av Åke Johnson - 23 mars 2017 10:38

Nu är det klart. Så blev det klart med årets resa med goda vännerna från Sollentuna. Det här året håller vi oss i Sverige. Vi ska göra en kryssning med Birka Cruises från Sthlm som tar oss till Höga kusten, Härnösand och Luleå. Utflykter på båda re...

Presentation


Skånepågen
En Socialdemokrat som tror på att Sverige kan bli ännu bättre med en rättvis politik.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se